Eftersöta Falcon Crest Rosé
Eftersöta Falcon Crest Rosé
Jag har en sats FC Rosé som jag satte tillsammans med 1L koncentrerad flädersaft, startvärdet var 94 och slutade på -8. Tanken är att det ska stå och gotta till sig till nästa sommar. Satsen har nu bulklagrats i ca 4mån, tog ett smakprov och smaken är väldigt sur och sträv och doftar söt saft och jäst. Frågan är om det är för sent att eftersöta eller ska jag vänta några månader till för att se hur det artar sig?
Re: Eftersöta Falcon Crest Rosé
ingen som har nån idé?
Re: Eftersöta Falcon Crest Rosé
Eftersöta kan man ju alltid göra (till och med upphällt i glaset).
Att det luktar jäst låter ju däremot inte bra, det skall det definitivt inte göra efter 4 mån bulklagring. Har det månne bildats en bottensats med död jäst nu under bulklagringen? I sådana fall skall ju den bort.
Surhet och strävhet är ju två egenskaper som minskar med tiden.
Att det luktar jäst låter ju däremot inte bra, det skall det definitivt inte göra efter 4 mån bulklagring. Har det månne bildats en bottensats med död jäst nu under bulklagringen? I sådana fall skall ju den bort.
Surhet och strävhet är ju två egenskaper som minskar med tiden.
Re: Eftersöta Falcon Crest Rosé
Hej,
Kolla gärna min tråd om FC Rosé,
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=18922
Ja sötade med 10g/flaska när jag tappade. Har inte smakat av de ännu, men som tidigare person sa, du kan eftersöta med sockerlag tills vinet hamnar i magen om du vill.
Kolla gärna min tråd om FC Rosé,
http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=18922
Ja sötade med 10g/flaska när jag tappade. Har inte smakat av de ännu, men som tidigare person sa, du kan eftersöta med sockerlag tills vinet hamnar i magen om du vill.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster