Jässtopp = citronsyra om jag har fattat rätt.
Hur mycket citronsyra skall användas till en vinsats på 25 liter?
Klarning = Kieselsol + gelantin
Gelantin kan jag köpa i en vanlig livemedelsaffär.
Mängd till 25 liter?
Var kan jag köpa kielselsol, förutom i hembryggaffärer?
Mängd till 25 liter?
Jässtopp & Klarning
- HackKing
- Bryggmästare
- Inlägg: 284
- Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
- Utrustning: FastFerment
- Ort: I din dator
Jässtopp & Klarning
Jässtopp är inte citronsyra, tror det är nåt liknande till det konserveringsmedel som man använder till sylt och saft.
Jässtopp & Klarning
Jässtopp innehåller sorbat och vinsvavla. En påse jässtopp brukar innehålla 2,5g av vardera.
Båda fungerar som konsververingsmedel men tillsammans utgör de ett väldigt effektivt medel för att ta död på jästen. Svavlan i sig mest bedövar jästen men i kombination med sorbat avstannar alla jäsning och om ny jäst tillsätts dör även den.
För mer info om konserveringemedel och livsmedelstillsatser kan ni kolla på :
http://mat.primavi.com/enummer/searchre ... nservering
E202
Kaliumsorbat. Framställs syntetiskt. Förekommer naturligt i rönnbär och hjortron. Godkänt till ost, margarin, majonnäs, juice, saft, sylt mm.
E224
Kaliumpyrosulfit(kaliumdisulfit). Framställs syntetiskt. Används huvudsakligen i torkad frukt, potatismospulver, öl och vin.
Båda fungerar som konsververingsmedel men tillsammans utgör de ett väldigt effektivt medel för att ta död på jästen. Svavlan i sig mest bedövar jästen men i kombination med sorbat avstannar alla jäsning och om ny jäst tillsätts dör även den.
För mer info om konserveringemedel och livsmedelstillsatser kan ni kolla på :
http://mat.primavi.com/enummer/searchre ... nservering
E202
Kaliumsorbat. Framställs syntetiskt. Förekommer naturligt i rönnbär och hjortron. Godkänt till ost, margarin, majonnäs, juice, saft, sylt mm.
E224
Kaliumpyrosulfit(kaliumdisulfit). Framställs syntetiskt. Används huvudsakligen i torkad frukt, potatismospulver, öl och vin.
If it's not moving ... ferment it !
- Bushwhacker
- Bryggare
- Inlägg: 199
- Blev medlem: sön jul 27, 2003 2:00
Jässtopp & Klarning
Finns / fanns även jäststopp utan svavla, med 50 / 50 Natriumbensoat & Kaliumsorbat.
Båda dom kemikalierna går att köpa i vanlig livsmedelsaffär (kryddhyllan).
Båda dom kemikalierna går att köpa i vanlig livsmedelsaffär (kryddhyllan).
-- Bushwhacker --
The chase is better than the catch
The chase is better than the catch
Re:
Så skulle man Teoretsikt kunna Avrätta Jäsningen med Rönnbär .Fructis skrev:Jässtopp innehåller sorbat och vinsvavla. En påse jässtopp brukar innehålla 2,5g av vardera.
Båda fungerar som konsververingsmedel men tillsammans utgör de ett väldigt effektivt medel för att ta död på jästen. Svavlan i sig mest bedövar jästen men i kombination med sorbat avstannar alla jäsning och om ny jäst tillsätts dör även den.
För mer info om konserveringemedel och livsmedelstillsatser kan ni kolla på :
http://mat.primavi.com/enummer/searchre ... nservering
E202
Kaliumsorbat. Framställs syntetiskt. Förekommer naturligt i rönnbär och hjortron. Godkänt till ost, margarin, majonnäs, juice, saft, sylt mm.
E224
Kaliumpyrosulfit(kaliumdisulfit). Framställs syntetiskt. Används huvudsakligen i torkad frukt, potatismospulver, öl och vin.
---Vill verkligen undvika E-ämmnerna---
Re: Jässtopp & Klarning
Om du tillsätter rönnbär, som innehåller kaliumsorbat, så tillsätter du E202.
E202 är bara en standardiserad beteckning på kaliumsorbat.
E202 är bara en standardiserad beteckning på kaliumsorbat.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster