Hej, jag tänkte eftersöta med GLUKOSsirap, den består av kolhydrat 77g varav sockerarter 23 gram ( dl =140 gram)
Enligt hydrometern skulle jag behöva eftersöta med minst 12,5 gram socker per liter vin
Nån som är haj på matte eller en go ide om hur mycket jag skulle behöva av denna glukossirap/ liter vin för att det hela skulle bli bortåt 0 på hydrometern ??
Eftersötning
- Ingegerd Norman
- Färsk jäst
- Inlägg: 22
- Blev medlem: mån jul 26, 2010 7:58
- Ort: Stockholm
- Kontakt:
Eftersötning
För ljummen massage, använd organiska massageljus, www.massageljus.se
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Eftersötning
Glukossirapen innehåller sockerarter och stärkelserester. Vilka stärkelserester beror på vilken metod som använts för framställningen och är svår att veta utan en omfattande kemisk analys. Det går därför inte att beräkna hur mycket du behöver hälla i för att komma till 0. Du får hälla i, röra om, låta stå någon timme, och mäta.
Jag skulle använda strösocker, 12,5 gram per liter vin. Det blir lättare så.
Jag skulle använda strösocker, 12,5 gram per liter vin. Det blir lättare så.
- Ingegerd Norman
- Färsk jäst
- Inlägg: 22
- Blev medlem: mån jul 26, 2010 7:58
- Ort: Stockholm
- Kontakt:
Re: Eftersötning
OK, förstår vad du "säjer", fick för mej att glykossirapen skulle bidra med lite extra fyllighet, men jag får väl överväga socker...
Tack för din synpunkt
Tack för din synpunkt
För ljummen massage, använd organiska massageljus, www.massageljus.se
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster