Dr snuggels skrev:Jag skulle kylt lite till, men jag hade en lite för kort kylslinga för att det skulle vara någon fart på den.
Dessutom hade mina tre ligister hemma tröttnat på o vänta.
Det får bli en "lärdomsöl", Har jag tur blir det gott, har jag otur blir det "ölvinäger" (finns det ens?).
Jag har iallafall fått ihop en utrustning som jag kan brygga 25-30 liter öl i, bara det är ju en seger, om jag sedan behöver ett par provbryggningar innan det sitter så är det så.
Nu är det tappat på flaska, det slutade på typ 1.008, så jag tror det blev ganska bra i alla fall. Provsmak med kolsyra blir nog i nästa vecka, (så bra tålamod har jag............). Givetvis har jag smakat utan kolsyra, bra smak men lite "fadd" o jästig men det finns i alla fall en förhoppning om en ok öl.
Så nu nästa projekt.
Jag tänkte så här: Jag gillar warsteiner o jag gillar jämtlands bärnsten.
Jag har hemma:
Pilsnermalt ifrån Halmstad, W-malt
Caraplus 10
Munich 25
Crystal 240
Tettnagnerhumle
Hallertauer Mittelfrüh humle
Mauribrew 497 jäst
En källare som håller 13-14 grader C
O allt annat som behövs för att brygga öl i en stor tepåse (bl.a realer gasbrännare vilket gör att jag kan ändra temp. under mäskningen).
Finns det någon som har ett förslag på recept att använda med det jag har hemma? (på något som liknar tidigare nämnda öl).
Hade varit lagom att brygga nu o dricka till midsommar är min förhoppning.
Jag laddade ner "brewtarget" o laborerade lite, men det hade varit spännande o höra vad ni som är proffs tänker.
Är jag helt ute o cyklar får ni gärna komma med andra förslag på öl med det jag har hemma.
MVH