Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ciderjäsning och sedan?

Utrustning och teknik.
yamaha00
Färsk jäst
Inlägg: 16
Blev medlem: sön okt 30, 2016 12:10
Ort: Östergötland

Ciderjäsning och sedan?

Inlägg av yamaha00 »

Nu har min cider jäst till 1,004 och pluppar bara ngn gång i timmen. Ingen sötma finns.

Så, hur gör jag nu?

Jag vill ha lite sötare cider och lite kolsyra. Har inget corneliusfat men massor av flaskor.
cissiny
Föredetta moderator
Inlägg: 310
Blev medlem: ons sep 07, 2016 15:14
Ort: Halmstad

Re: Ciderjäsning och sedan?

Inlägg av cissiny »

Om du vill ha sötma och kolsyra så har du två val:

1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.

Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.

Lycka till!
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster