I början av min bryggaräventyr köpte jag på mig lite olika cider och mätte hur mycket restsötma som fanns i. Kopparbergs hade 1.020°Ö medan fransk cider låg kring 1.008°Ö. Om detta sa något om hur söt respektive cider var kommer jag inte ihåg, men det är inte ofta jag blir sugen på en Kopparbergs jordgubbscider
Det är fullt möjligt att söta upp cidern till önskad nivå när den är färdigjäst och sen antingen döda jästen och tvångskolsyra, eller kolsyrejäsa och pastörisera. Jag körde på döda, söta och tvångskolsyra med sodastreamen. Man får vara lite försiktig när man kolsyrar så att ventilen som ska släppa ut övertrycket inte släpper, om det händer blir det kladdigt . Kall cider och försiktighet funkade rätt bra. Iallafall som jag minns det, undrar varför jag tvångskolsyrar på fat idag?
cider på bob koncentrat
Re: cider på bob koncentrat
måste avsluta denna tråd med att tala om att, fyfan vad äckligt det blev. smakade precis som vin nästan
Re: cider på bob koncentrat
Då hade du troligen inte tillräcklig sötma. Man kan rätt enkelt prova det, bara att söta till rätt sötma med sockerströaren när man ska dricka.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster