Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Kaffe i stout

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
Csson
Turbojäsare
Inlägg: 40
Blev medlem: tis maj 15, 2012 17:25

Kaffe i stout

Inlägg av Csson »

Tjena.
Kan man "torrhumla" med kaffebönor i sekundären?
Hur mycket i sådant fall?
torstensson
Bryggmästare
Inlägg: 332
Blev medlem: tor okt 29, 2009 15:38
Ort: Borås

Re: Kaffe i stout

Inlägg av torstensson »

Testa med några kaffebönor i ett glas först så får du ett hum om hur mycket du behöver.
Användarvisningsbild
S Tout
Bryggare
Inlägg: 146
Blev medlem: mån jan 09, 2012 22:03
Utrustning: Grainfather
Ort: Västerbergslagen

Re: Kaffe i stout

Inlägg av S Tout »

Tänkte testa med snabbkaffe, ekflis och cacaopulver i ett bryggexperiment med Coopers Irish Stout som bas om ett tag. Min idé var att ta ca 1,5 dl kaffepulver, 100 gram ekflis rostat i ugnen 200 gr tills det får trevlig färg och 75-100 gr cacao.

Kan det vara nått eller är proprtionerna helt åt he-vete?
D ä gott mä ööl Börje!

Nyligen tappat HAGENS:Hops Kills Kommunists, Imp. Lakrits Stout, Imp. Winter Stout, Sciccos Lager och Ale, Kolarbärs.

På G, HAGENS: 25L Gårdsvin 2014-15-16, 121L Äppelvin, Rabarbervin 2015 och 2016, Hallon och Rabarbervin.
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster