Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Cascade Orange/Coriander Pale Ale

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
SimonHallman
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: tis aug 05, 2014 1:00

Cascade Orange/Coriander Pale Ale

Inlägg av SimonHallman »

Minns int vart jag hittade detta recept, men tycker det ser bra ut kan vara värt att testa, kommer brygga detta när min andra öl är färdigjäst.
vet dock int om jag kan få tag på Vienna malt, undra om de finns något liknande.

Tänkte brygga denna till jul.

Cascade Orange/Coriander Pale Ale

All Grain Recipe

Beer Style: American Pale Ale with light Orange and Coriander notes
Batch Size: 5.5 gallons
Original Gravity: 1.054
Final Gravity: 1.013
Bitterness: 34 IBU
Boiling Time: 60 minutes
Color: 6L
Alcohol: 5.27% (4.5% - 6.0%)

Ingredients

9 lbs. Maris Otter Malt
1 lbs. Vienna Malt
1 lbs. Crystal Malt 10°L
1 oz. Cascade (5.5%) - added first wort, boiled 60 min
1 oz. Cascade (5.5%) - boiled 10 min
1 oz. Cascade (5.5%) - boiled 5 min
1 oz. Cascade (5.5%) - boiled 1 min
2 oz. Cascade (5.5%) - added as a dry hop addition
2 oz. Orange zest - added during boil, boiled 10.0 min
1 oz Coriander crushed - added during boil, boiled 10 min
Whirlfloc - added during boil, boiled 15 min
Fermentis Safale (S-04) Yeast

Directions

Mash all grains at 155F for 60 minutes. Drain the runnings into the boil kettle, recirculating the first quart or so back into the mash and sparge the grain with enough 175F water to reach a pre-boil wort volume of approximately 6.5 gallons (assuming that 1 gallon will boil off in the next step). Boil for 60 minutes and add hops according the schedule above.

Fermentation Cool to 60 F and pitch yeast. Maintain approximately 60F throughout fermentation. After about 10 days of primary fermentation add the dry hop addition and let the hops steep for 14 days.
vafan
Brygguru
Inlägg: 1283
Blev medlem: tis jan 18, 2011 8:01
Ort: Norrbotten

Re: Cascade Orange/Coriander Pale Ale

Inlägg av vafan »

Viennamalt borde maltmagnus eller humlegården ha i sitt sortiment.
BIAB+NoChill Nuff Said!
minibryggaren
Finjäsare
Inlägg: 77
Blev medlem: fre nov 04, 2011 23:35

Re: Cascade Orange/Coriander Pale Ale

Inlägg av minibryggaren »

Receptet ser spännande ut. Det blir nog väldigt mycket citrus smak.
Typ hälften så mycket munchner malt skulle fungera i stället för vienna.
Personligen tror jag inte vienna malten har sån stor betydelse i det där receptet
SimonHallman
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: tis aug 05, 2014 1:00

Re: Cascade Orange/Coriander Pale Ale

Inlägg av SimonHallman »

Tack för svar, tror nog det blir munchner malt då för jag har aldrig beställt från MaltMagnus förut mest från humle.se
Ska bli roligt att brygga denna för jag gillar öl med citrus, så fort min svarta vinbärs öl är på flaska så ska jag starta denna brygd.
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster