Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Saffran

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
Strids
Bryggare
Inlägg: 131
Blev medlem: mån sep 17, 2012 20:28
Ort: Örebro

Saffran

Inlägg av Strids »

Nån här med erfarenhet av saffran i öl?
Tänkte ha den i en Imperial stout.
I koket eller jäshinken?
Hur mycket?

Tack.
WhiteTrashJens
Finjäsare
Inlägg: 84
Blev medlem: tor maj 03, 2012 1:46
Ort: Solna

Re: Saffran

Inlägg av WhiteTrashJens »

Jag har också varit inne på saffran i en IMP Stout för några år sedan och fick då svar av någon att det krävs fruktansvärt stor dosering av saffran för att det ska ta smak i ölet.
Nu i efterhand känns det som det kan ligga en sanning i detta.
sirguran
Turbojäsare
Inlägg: 39
Blev medlem: ons maj 14, 2014 18:22
Utrustning: bil

Re: Saffran

Inlägg av sirguran »

HEJ! om du behöver saffran så har jag 2 liter saffran kan sälja 1 liter det är sådan saffran som vi använder i bageri mycket dyr mycket smack
Användarvisningsbild
John_E
Bryggare
Inlägg: 137
Blev medlem: tis jun 05, 2012 22:28
Ort: Småland

Re: Saffran

Inlägg av John_E »

Använde saffran i en imperial porter. Skummet blev gult och det smakade skit. Gjorde tinktur så jag har inte koll på mängden.
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst