Hej - Jag har kommit över från den amerikanska forum (jag bor i Storbritannien) och skriver detta över Google Translate, så ursäkta mig om min grammatik är dålig. Jag gillar det här mer eftersom ni är mer specifika och det finns en bättre förståelse av ARC konceptet.
Så är min första fråga till svenskarna: har de viktigaste ARC design i Riku är gratis bok (2005) förändrats sedan dess? Eller är det generellt sett samma princip (LM intern sensor rör med tratt). Jag måste erkänna att jag är ovilliga att köpa den 2: a upplagan av hans bok inte minst eftersom det kommer att kosta mig $ 40 med frakt, men jag inte försöker att komma runt det, jag vill bara veta om det har förändrats till något helt annat innan jag börjar tänka på det för mycket!
Varje ingång är mycket uppskattat! (Posta på svenska för att hålla tråden konsekvent)
Har ARC förändrats sedan 2005?
Har ARC förändrats sedan 2005?
nej, det är exakt samma princip som gäller för ARC även idag. E-ARC (elektronisk arc) ersätter bara "sensor pipe" med en temperatursensor, och ånglåset (vapor lock) med en mekanisk ventil.
ARC säkerställer att ingen tails kontaminerar produkten, genom att stoppa utflödet ur kolonnen när tailsångor med en högre kokpunkt kommer upp i kolonnen. principen är väldigt enkel, att få det fungerande i praktiken kräver en del "trail and error", eller att man kopierar en fungerande design.
rikus thors hammer design kombinerar denna teknik med en automatisering av headsavskiljning, vilket i slutändan betyder ett helautomatiserat sätt att få neutral sprit från enkel turbo sugar mash.
rikus gratisbok Simple Low Cost Stills är inte en första utgåva av "designing & building automatic stills" det är en helt separat bok som i detalj förklarar hur automatiserad headsavskiljning i en batchkokare fungerar.
är du inte intresserad av neutral sprit så är det inte en bok för dig.
om du är intresserad av det så är boken ovärderlig för att lära sig konceptet.
ARC säkerställer att ingen tails kontaminerar produkten, genom att stoppa utflödet ur kolonnen när tailsångor med en högre kokpunkt kommer upp i kolonnen. principen är väldigt enkel, att få det fungerande i praktiken kräver en del "trail and error", eller att man kopierar en fungerande design.
rikus thors hammer design kombinerar denna teknik med en automatisering av headsavskiljning, vilket i slutändan betyder ett helautomatiserat sätt att få neutral sprit från enkel turbo sugar mash.
rikus gratisbok Simple Low Cost Stills är inte en första utgåva av "designing & building automatic stills" det är en helt separat bok som i detalj förklarar hur automatiserad headsavskiljning i en batchkokare fungerar.
är du inte intresserad av neutral sprit så är det inte en bok för dig.
om du är intresserad av det så är boken ovärderlig för att lära sig konceptet.
-
- Newbie
- Inlägg: 4
- Blev medlem: fre okt 07, 2011 21:49
Har ARC förändrats sedan 2005?
Tack så mycket - jag var medveten om att det inte var den första utgåvan (jag ser hur jag skrev det var inte mycket klart) be om ursäkt! Jag beställde boken igår kväll så jag väntar ivrigt på det, men jag tror att det sannolikt tar ca 3 veckor. Jag planerar på att bygga LM ARC (ej elektriska), jag gillar idén med fullständig automatisering som är helt mekanisk.
Du kan förvänta dig att se mig omkring här mer!
Du kan förvänta dig att se mig omkring här mer!
Har ARC förändrats sedan 2005?
When you get the book you might want to join the ARC forum at https://arc.bryggforum.nu
Slainte, Riku
Slainte, Riku
"Designing and building automatic stills, 3rd edition" - now available from Amazon
If it's got tits, tyres or a trigger - it's trouble
Everything in life that's any fun is either immoral, illegal or fattening
If it's got tits, tyres or a trigger - it's trouble
Everything in life that's any fun is either immoral, illegal or fattening
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster