Hej.
Jag öppnade locket till min senaste mjödsats för någon dag sedan. Jag upplevde det som om det låg ett tunnt lager med genomskinligt trögflytande substans på ytan. Skulle säga att det påminde "något" om saliv. Dock kunde jag inte få det till en illaluktande doft. Är det någon som känner igen detta eller har upplevt det själv?
Infekterad mjödsats?
Infekterad mjödsats?
Jag har råkat ut för samma sak..
Men det jäser fortfarande.. och har inte blivit värre..
Smakade helt okej..
Så jag antar att den är okej.. Vilken honung använde du?
Men det jäser fortfarande.. och har inte blivit värre..
Smakade helt okej..
Så jag antar att den är okej.. Vilken honung använde du?
_________________
Peace Y'all...
Peace Y'all...
Infekterad mjödsats?
Ja det jäser fortfarande.
Är nere på en 20Oechsle.
Doftar ok, men jag har inte smakat.
Använde lokalodlad honung från roslagen. Har köpt den av en kompis far som odlar i små proportioner. Tror ni att det kan ha lämnats kvar några ämnen från slugningen/filtreringen?
Är nere på en 20Oechsle.
Doftar ok, men jag har inte smakat.
Använde lokalodlad honung från roslagen. Har köpt den av en kompis far som odlar i små proportioner. Tror ni att det kan ha lämnats kvar några ämnen från slugningen/filtreringen?
Infekterad mjödsats?
Skulle nog tippa på att det är ok jag med. Bara vart med om en infektion. Den ena var det som vitt brödmögel på ytan, riktigt luddigt alltså med strängar / tentackler som gick djupt ner i ölen och det gick inte att ta miste på.
Hadde en öl förut som vägrade klarna även efter flera månader på fat och den smakade rätt lustigt. Trodde det var infektion med men nu lutar jag nog mer åt att det var vanlig kylgrumling och att jästen gav den där fulsmaken då jag läst att andra beskrivit samma skumma smak när de bryggt med den.
Hadde en öl förut som vägrade klarna även efter flera månader på fat och den smakade rätt lustigt. Trodde det var infektion med men nu lutar jag nog mer åt att det var vanlig kylgrumling och att jästen gav den där fulsmaken då jag läst att andra beskrivit samma skumma smak när de bryggt med den.
Fat #1 - Välhumlad American Ale
Lager....
2L Krusbärsvin 1del blåbär
1L Blåbärsvin
20L Maskrosvin - Klarning/Lagring ´06
Lager....
2L Krusbärsvin 1del blåbär
1L Blåbärsvin
20L Maskrosvin - Klarning/Lagring ´06
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster