Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Infekterad mjödsats?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
wolfheat
Finjäsare
Inlägg: 68
Blev medlem: fre apr 28, 2006 2:00
Ort: Uppsala

Infekterad mjödsats?

Inlägg av wolfheat »

Hej.

Jag öppnade locket till min senaste mjödsats för någon dag sedan. Jag upplevde det som om det låg ett tunnt lager med genomskinligt trögflytande substans på ytan. Skulle säga att det påminde "något" om saliv. Dock kunde jag inte få det till en illaluktande doft. Är det någon som känner igen detta eller har upplevt det själv?
Användarvisningsbild
scrashed
Finjäsare
Inlägg: 60
Blev medlem: ons dec 06, 2006 1:00

Infekterad mjödsats?

Inlägg av scrashed »

Jag har råkat ut för samma sak..
Men det jäser fortfarande.. och har inte blivit värre..
Smakade helt okej..
Så jag antar att den är okej.. Vilken honung använde du?
_________________
Peace Y'all...
Användarvisningsbild
wolfheat
Finjäsare
Inlägg: 68
Blev medlem: fre apr 28, 2006 2:00
Ort: Uppsala

Infekterad mjödsats?

Inlägg av wolfheat »

Ja det jäser fortfarande.

Är nere på en 20Oechsle.

Doftar ok, men jag har inte smakat.

Använde lokalodlad honung från roslagen. Har köpt den av en kompis far som odlar i små proportioner. Tror ni att det kan ha lämnats kvar några ämnen från slugningen/filtreringen?
Användarvisningsbild
Lo
Hedersmedlem
Inlägg: 984
Blev medlem: fre jun 18, 2004 2:00
Ort: Vasternorrland

Infekterad mjödsats?

Inlägg av Lo »

Skulle nog tippa på att det är ok jag med. Bara vart med om en infektion. Den ena var det som vitt brödmögel på ytan, riktigt luddigt alltså med strängar / tentackler som gick djupt ner i ölen och det gick inte att ta miste på.
Hadde en öl förut som vägrade klarna även efter flera månader på fat och den smakade rätt lustigt. Trodde det var infektion med men nu lutar jag nog mer åt att det var vanlig kylgrumling och att jästen gav den där fulsmaken då jag läst att andra beskrivit samma skumma smak när de bryggt med den.
Fat #1 - Välhumlad American Ale
Lager....
2L Krusbärsvin 1del blåbär
1L Blåbärsvin
20L Maskrosvin - Klarning/Lagring ´06
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster