Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Extremt snabb jäsning...

Utrustning och teknik.
Theladon
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: lör sep 27, 2008 12:48
Ort: Vårgårda

Extremt snabb jäsning...

Inlägg av Theladon »

Satte för en vecka sen en sats på 6kg honung , ca 2kg blåbär, vatten till 25 liter och en bra vinjäst.

Tidigare experiment har tagit ca 3 veckor på sig att jäsa ut, men den här satsen visar 0 på mätaren redan nu efter en vecka, och det har bubblat nåt så infernaliskt...

Nån som har nåt förslag på varför det gick så fort den här gången?

Enda skillnaden är att jag använde en annan, men likvärdig honung och att det har varit något varmare ute.
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Extremt snabb jäsning...

Inlägg av Weinkeller »

Värmen gör mycket. Har du använt blåbär innan? Dessa kan också innehålla mycket näring och syror som behövs vid jäsning. Fin jäst. Kan bero på mycket, förvissa dig om att det jäst klart bara, 0 är inte allltid klart det kan myckrt väl jäsa ner till -10.
/Weinkeller
Theladon
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: lör sep 27, 2008 12:48
Ort: Vårgårda

Extremt snabb jäsning...

Inlägg av Theladon »

Jo...det verkar va lite liv i det fortfarande...får nog stå ett tag till...
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster