Satte för en vecka sen en sats på 6kg honung , ca 2kg blåbär, vatten till 25 liter och en bra vinjäst.
Tidigare experiment har tagit ca 3 veckor på sig att jäsa ut, men den här satsen visar 0 på mätaren redan nu efter en vecka, och det har bubblat nåt så infernaliskt...
Nån som har nåt förslag på varför det gick så fort den här gången?
Enda skillnaden är att jag använde en annan, men likvärdig honung och att det har varit något varmare ute.
Extremt snabb jäsning...
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Extremt snabb jäsning...
Värmen gör mycket. Har du använt blåbär innan? Dessa kan också innehålla mycket näring och syror som behövs vid jäsning. Fin jäst. Kan bero på mycket, förvissa dig om att det jäst klart bara, 0 är inte allltid klart det kan myckrt väl jäsa ner till -10.
/Weinkeller
Extremt snabb jäsning...
Jo...det verkar va lite liv i det fortfarande...får nog stå ett tag till...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster