Hej
Min jäsning har slutat och jag skulle vilja ha tips om hur jag kan få igång den igen.
För tre veckor sen satte jag en sats mjöd med oechsle 94. Den jäste på bra och oväntat snabbt i början, men sen avtog det. Igår tyckte jag att det gick lite väl långsamt och tillsatte lite mer jästnärsalt och virvlade runt mjödet. Men det blev ingen ökad aktivitet i jäsningen, istället har det inte skett något bubblande i jäsröret alls. Nuvarande oechsle ligger på 30 så det finns ju socker kvar att jäsa. Finns det någon som vet vad som har hänt och vad jag kan göra nu?
Avbruten jäsning
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Avbruten jäsning
Vad har du använt för jäst?
Har det skett några temperaturförändringar där mjödkärlet är placerat?
Har det skett några temperaturförändringar där mjödkärlet är placerat?
Re: Avbruten jäsning
Det var korken som var otät och därför det inte bubblade i jäsröret. Klantigt att inte upptäcka det, men det var en skruvkork i plast som jag hade skruvat åt för hårt på en glasdammejeanne, så att den hade spruckit på ovansidan. Mjödet jäste ut till -4° och är nu tappat på flaskor och står på lagring. Och igår satte jag en sats flädermjöd.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster