Hej
Har gort min första brygd å tömde upp på jäsfat i lördags kväll
Bryggden en All Grain å allt gick bra.
Bryggde på 2,5kg pale ale malt och 0,1kg crystal med cascade humle i två givor.
Mätte upp ett OG på 1041 i 20-gradig kokad vört.
Jäste med American Ale II jäst, flytande.
Efter 5-6 timmar jäsning så började man se lite skum på ytan, nu efter ca 36h så här där ca 1,5-2cm skum på ytan men jag har inte observerat något kluckande i jäsröret alls. Det borde väl varit full fart på det nu? Jag jäser i köket där det är 18-20grader varm.
Är det helt normalt eller har allt skitit sig?
Vörten var 20grader och jästen aktivera jag genom att slå sönder den inre påsen ca 3h innan jag hälde i den i vörten. Påsen svällde upp ordentligt tills det var dags att hälla i den.
Skall jag bar ha lite mer tålamod?
Kan det ha att göra med att jag bara har ca 12l vört i mitt 25-30l jäskärl?
Dålig jäsning
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Dålig jäsning
Du har en läcka vid locket eller jäsröret, skummet indikerar kraftig jäsning så du behöver inte vara orolig. Det större tomrummet hjälper också till att dämpa bubbelproduktionen i jäsröret till en början.
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster