Klantade mig
Klantade mig
Vet i fan vad jag tänkte med men jag råkade precis tillsätta första humlegiven i mäsken (15 g amarillo) när jag brygger en pale ale . Hur kommer det smaka, någon som varit lika klantig?
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Re: Klantade mig
Inte så klantigt alls.(Eller, jo eftersom det inte var planerat)
Det är ganska många som gör detta.
Bidraget kan jag inte uttala mig om tyvärr.
Det blir garanterat kanonbra
Du har nog hittat en ny väg att vandra:-)
Det är ganska många som gör detta.
Bidraget kan jag inte uttala mig om tyvärr.
Det blir garanterat kanonbra
Du har nog hittat en ny väg att vandra:-)
Planerar: Modern Lager, APA
På fat/lagrar/dricker:
Engelsk BW,California common, Kölsch, mörk common,Tellusborg, Amerikansk Lager, Tysk pilsner, APA, GP Glögg,Danske Lager.
Cider (English cider)(12+13)
På fat/lagrar/dricker:
Engelsk BW,California common, Kölsch, mörk common,Tellusborg, Amerikansk Lager, Tysk pilsner, APA, GP Glögg,Danske Lager.
Cider (English cider)(12+13)
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Klantade mig
Det ger inget betydande bidrag, fortsätt att humla enligt receptet bara.Cricka skrev:Vet i fan vad jag tänkte med men jag råkade precis tillsätta första humlegiven i mäsken (15 g amarillo) när jag brygger en pale ale . Hur kommer det smaka, någon som varit lika klantig?
Skickat från min iPhone med Tapatalk
/Weinkeller
Re: Klantade mig
Mashing Good ger ett bidrag lik fwh dvs en hel del smak och en rund beska, fortsätt humla som vanligt, blir garanterat en god öl
Re: Klantade mig
Vet inte om det kommer bli en så god öl för att nu när jag kom hem så hade allt vatten "bubblat ut" ur jäsröret, varför har det blivit så?? Fortsätter bubbla när jag häller i nytt vatten men är ölen förstörd nu?
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Re: Klantade mig
NEJ!Cricka skrev:Vet inte om det kommer bli en så god öl för att nu när jag kom hem så hade allt vatten "bubblat ut" ur jäsröret, varför har det blivit så?? Fortsätter bubbla när jag häller i nytt vatten men är ölen förstörd nu?
Ta det lugnt, däremot kanske du jäser i för hög värme. Fyll bara på med vatten i låset och se till att inga bananflugor flyger in/ner även om den risken är väldigt väldigt liten.
BIAB+NoChill Nuff Said!
Re: Klantade mig
Okej... Jo det är nog lite för varmt. Det är 22 grader i garderoben
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Re: Klantade mig
Flera nybörjarfrågor... jag ställde på en tung kastrull på jäshinken och efter det har vattnet stannat kvar i röret men nu undrar jag om det är normalt att skummet försvinner efter bara 2-3 dagar? Ligger bara som lite fläckar med skum på ytan nu
- KristofferD
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: mån jun 03, 2013 14:27
- Ort: Dalsjöfors
Re: Klantade mig
Om du har 22 grader i garderoben lär primärjäsningen gått fort om det är en normalstark öl. Den kan vara utjäst nu. Låt den vara ett tag nu bara så jästen får städa upp.
Re: Klantade mig
Okej... men, enligt receptet skulle den stå på jäsning i två veckor. Om skiten är klart redan nu, när det inte ens gått en vecka, vad gör jag? Ska jag ändå låta den stå en vecka till ?KristofferD skrev:Om du har 22 grader i garderoben lär primärjäsningen gått fort om det är en normalstark öl. Den kan vara utjäst nu. Låt den vara ett tag nu bara så jästen får städa upp.
Re: Klantade mig
Tålamod är en bryggares bästa vän. Luta dig tillbaka, öppna valfri öl, njut, relxa, vänta en vecka eller två innan du tappar den på flaska eller fat så ska du se att din öl blir toppen.
//lasse
//lasse
Re: Klantade mig
FG blev mycket för högt, 1.022 men jag tyckte ölen blev helt okej även om det blev folköl. Har kolsyrat den för en vecka sedan så jag väntar väl ett tag till innan jag testar.vafan skrev:Nå blev det något resultat?
Har däremot bryggt en Blonde Ale efter det som också ligger på 1.022 efter åtta dagar, vilket oroar mig lite. Känns som jag gör nått fel
Re: Klantade mig
Har du kalibrerat din hydrometer så den visar rätt?
Alltså testat den i t.ex. 20-gradigt rent vatten (då ska den ju visa 1000).
Sen kan man testa att tillsätta en känd mängd socker (eller salt!) till vattnet och se att den visar rätt då (d.v.s. räkna ut vad den ska visa baserat på mängden vatten och salt/socker).
http://www.shbf.se/bryggaren/viewtopic.php?f=16&t=3595
Alltså testat den i t.ex. 20-gradigt rent vatten (då ska den ju visa 1000).
Sen kan man testa att tillsätta en känd mängd socker (eller salt!) till vattnet och se att den visar rätt då (d.v.s. räkna ut vad den ska visa baserat på mängden vatten och salt/socker).
http://www.shbf.se/bryggaren/viewtopic.php?f=16&t=3595
Re: Klantade mig
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster