Jag har kollat hydrometern i 20° vatten och den funkar som den ska. När det gäller recept och vikt på malt har jag inte särskilt bra koll då det som sagt är en sats. Jag blandade med andra ord bara två burkar vört, fyllde på vatten och slängde i jästen. I paket ingick också jästen så jag har inte koll på vilken sort det är. Den har jäst i en temperatur på 20°. När det gäller FG så måste jag ärligt talat lätt generat medge att jag glömde mäta (En anmärkning kan väl vara att jag hade i jästen när temperaturen på ölen runt 30° så det kanske kan ha påverkat jäsningen).vafan skrev:Har du kalibrerat din hydrometer?
Recept eller vikt på malten?
Mäskningstemperatur(er)?
FG?
Jäst?
Jäsningstemperatur?
Så kanske vi kan svara teoretiskt på din fråga.
När jag smakade av ölen igår så smakade den helt OK. Så frågan är väl om det är helt nödvändigt att försöka få ner SG eller om det funkar att tappa på flaska redan nu utan att riskera någon form av allt för kraftig efterjäsning.