Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

hur blir kolsyran till ?

Grundläggande utrustning och teknik.
korky
Bryggmästare
Inlägg: 212
Blev medlem: mån jul 18, 2011 18:40
Ort: skogen

hur blir kolsyran till ?

Inlägg av korky »

Tjenare. jag har en fundering. när man har jäst klart och tappat om till nytt jäskärl för att få bort så mycke bottensats som möjligt så är det ju senare dags för att tappa på flaskor. när man tillsätter socker i flaskorna, vad är det som gör att det jäser till kolsyra? jästen man hade i jäskärlet är väl förbrukad och bortsilad?
Användarvisningsbild
Madmaxtiger
Bryggmästare
Inlägg: 437
Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
Ort: Norr om Helsingborg

Re: hur blir kolsyran till ?

Inlägg av Madmaxtiger »

korky skrev:Tjenare. jag har en fundering. när man har jäst klart och tappat om till nytt jäskärl för att få bort så mycke bottensats som möjligt så är det ju senare dags för att tappa på flaskor. när man tillsätter socker i flaskorna, vad är det som gör att det jäser till kolsyra? jästen man hade i jäskärlet är väl förbrukad och bortsilad?
Det finns tillräckligt med jäst kvar för att producera kolsyran.
En del som står och puttrar här och där.
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: hur blir kolsyran till ?

Inlägg av Knox »

Merparten av jästen som du lämnar i hinken är inte död men i dvala... Men även om ölen är klar så finns det jäst kvar
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst