Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mitt blåbärsvin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
linuswest91
Finjäsare
Inlägg: 58
Blev medlem: mån sep 03, 2012 22:06

Mitt blåbärsvin

Inlägg av linuswest91 »

Mitt vin har stått drygt en vecka nu och det har slutat bubbla från jäsröret.
Ska nu sila bort bären och tillsätta de sista påsarna med bla. jässtopp.
Hur länge ska jag låta vinet klarna innan jag tappar om det? Och hur många gånger ska jag tappa om det?
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av dan610324 »

1 vecka ??

hur har det gått till ??
hur ser receptet ut ??
hur har du gjort ??
vad har du för öx värde nu ??
vad var det från början ??
vilken jäst ??
vilken näring ??

all tänkbar info tack
Användarvisningsbild
Evert
Brygguru
Inlägg: 1121
Blev medlem: mån aug 09, 2010 20:41
Ort: Häggvik (fd Piteå)

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av Evert »

Jag brukar sila och sen låta det stå och sjävklarna, det är ju ingen panik, du måste ju ändå låta det mogna.

Om det jäst ut kan du ev sätta i lite socker efter omtappnig för att driva ut syret, sen låter du det stå typ 3 mån innan du tappar på flaska.

Men kolla så det verkligen jäst ut, en vecka för blåbär är rätt snabbt...
linuswest91
Finjäsare
Inlägg: 58
Blev medlem: mån sep 03, 2012 22:06

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av linuswest91 »

Här är sakerna jag har använt ----> http://imageshack.us/photo/my-images/12/img07541r.jpg/



6kg blåbär, 3,5 kg socker, 7liter vatten
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av dan610324 »

min bil är svart
varför går inte den ??
Hodja
Föredetta moderator
Inlägg: 474
Blev medlem: tis mar 30, 2010 11:12

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av Hodja »

låt allt stå minst 1 vecka till. jäser nog än.
JÄSNING


BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
Användarvisningsbild
jaropi
Bryggare
Inlägg: 114
Blev medlem: lör aug 27, 2011 15:32
Ort: skellefteå

Re: Mitt blåbärsvin

Inlägg av jaropi »

Nu är jag så sen me detta svaret, jag hoppas inte du jässtoppat, blåbär jäser så sakta o jag kan inte tänka mig du vräkt i 6 kg socker på en gång, har du jässtoppat så är det kört, men har du inte så i me socker o jäs vidare, det tar sjukt lång tid för blåbär men är värt mödan
På jäsning,
Blåbär 28 L
Blåbär 25 L
Blåbär 25 L
Rödvinbär 25 L
Jordgubb 22 L
Lingon 26 L
Äppelvin 25 L
Körsbär/Svarta vinbär 25 l

På G Aronia /Blåbär
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster