Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Rödbetssherry - test av gammalt recept

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Testbryggarn
Finjäsare
Inlägg: 59
Blev medlem: ons sep 12, 2012 10:25

Rödbetssherry - test av gammalt recept

Inlägg av Testbryggarn »

Testar det recept på rödbetssherry som finns här på forumet. Gjorde lite förändringar.

2012-09-25
2,1 kg rödbetor
2 kg socker
0,5 kg farinsocker
500 g russin
1 pkt bakjäst (vanlig "kub-jäst" ej den för söta degar)
Jästnäring
1 tsk citronsyra

Öste i 6 L vatten i kastrullen. I med betorna (delade i mindre bitar). Kokade i ca 2 tim. Tillsatte sockret och näringen. Kokade ytterligare ca 30 min. Silde av spadet i jäshinken. Fyllde upp med vatten till 11 L strecket.
OG: 1,090
Struntade i rågbrödet.

Har nu tappat om till damejeanne. Pluppar fortfarande. Vad jag förstår kan detta ta lite tid så det är bara att vänta :D
Smakar redan nu ganska gott.

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster