Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Brygglogg jordgubb och rabarbervin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
martha
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: fre jun 11, 2010 10:22

Brygglogg jordgubb och rabarbervin

Inlägg av martha »

Jag tänker göra ett dessertvin på ca 14% som ska eftersötas ganska mycket för att bli riktigt kärringslisk så jag har något att sippa på kvällarna nästa sommar :D

Har inte riktigt bestämt vilket jäst som ska få äran att hoppa i. Velar mellan Lalvin RC-212, Lalvin 71B-1122 eller Edelmans Bordeaux.

1 kg rabarber
1,5 kg jordgubbar
1100 g socker

Dag 1: Mosar jordgubbar och rabarber tillsammans med 300 g socker och 1 l kokande vatten. Svavlar. Lyssnar på Imperiet.
Dag 3: Tillsätter jästen. Talar uppmuntrande till jästen.

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst