Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Björklöv vin, recept

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
repens
Bryggare
Inlägg: 198
Blev medlem: sön mar 22, 2009 20:03

Björklöv vin, recept

Inlägg av repens »

ja silade bort russinen och diverse crap för några dagar sen, ska tappa om det ikväll, sist jag mätte låg det på 12%. tror det kommer bli riktit bra vin.
Användarvisningsbild
repens
Bryggare
Inlägg: 198
Blev medlem: sön mar 22, 2009 20:03

Björklöv vin, recept

Inlägg av repens »

hällde i jäststopp igår kväll (jag tappade om en gång före eftersom jag ville spara bottensatsen för vidare jäsning)
och tänkte använda mig av klarnings medel så det hela går snabbare
Användarvisningsbild
bosse73
Finjäsare
Inlägg: 75
Blev medlem: tor maj 14, 2009 18:45
Ort: Skövde
Kontakt:

Färg

Inlägg av bosse73 »

Va blir det för färg tror du, ljust gulgrönt som ett vitt vin kanske? :wink:
Hellre frisk å full än sjuk å nykter.
Användarvisningsbild
repens
Bryggare
Inlägg: 198
Blev medlem: sön mar 22, 2009 20:03

Björklöv vin, recept

Inlägg av repens »

nja förtillfället är det ganska mörk. brun grön
Användarvisningsbild
Ektunnan
Turbojäsare
Inlägg: 44
Blev medlem: tis aug 04, 2009 13:02

Björklöv vin, recept

Inlägg av Ektunnan »

de där med eklöv låter spännande måste ta reda på mer om det. tackar :D
MVH Ektunnan
Användarvisningsbild
repens
Bryggare
Inlägg: 198
Blev medlem: sön mar 22, 2009 20:03

Björklöv vin, recept

Inlägg av repens »

ek löv? kör me björk vet ja :P det fick en fin färg lite liknande som maskros vinet...då jag smakade på det var det mycket stark sprit smak vilket jag har förstått ska konservera vinet, men kräver lång lagring...rätt? men annars var det riktigt gott.
Användarvisningsbild
U2D2
Finjäsare
Inlägg: 95
Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
Utrustning: 4st 30 liters hinkar
Ort: Internet

Re: Björklöv vin, recept

Inlägg av U2D2 »

Kanske lite sent ute, men hur blev det efter lagring? Spännande koncept att brygga på löv, ska nog ta och testa det emot våren!
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster