Avsmakning igen

Mars 31st, 2010

Nu när det yttligare gått en tid så lät jag ett par flaskor med öl ställas in i kylen under dagen, nu på kvällen öppnade jag en och det blev inte i närheten av förra avsmakningen.

 

Kolsyran var markant, påminner och mosserande vins kolsyra.

Färgen var brun och fin, skummet bra.

Smaken lite vattnig med en starkt framträdande syrlighet, humlesmaken var som borta…

 

Skumt

Okategoriserad

Provsmakning av 3dagars öl

Mars 24th, 2010

Har nu provsmakat en flaska med öl efter att den har stått på kolsyrejäsning i 3 dagar efter att den tappades på flaska.

Anledningen är av ren nyfikenhet..

Den innehåller kolsyra och skummade fint.

Smaken efter 3 dagar går inte att klaga på…

Jästsmak då den inte ännu är klar..

Mycket smakaromer, mjuk och len…

Ingen smak av alkhol då receptet inte innehåller delar för det….

Spännande att smaka av denna om ett tag igen…

Okategoriserad

Kolsyrejäsning

Mars 22nd, 2010

Nu har det gått nästan 24timmar sedan ölen tappades på flaska.

Jag har kollat in flaskorna och ölen har en fin ljusbrun färg….

Är bra sugen på att öppna en ikväll men jag måste hålla mig i 14dagar innan jag ställer in 6flaskor i kylen och resten i källaren….

Om ca 15-16 dagar ska första flaskan öppnas och provsmakas om jag inte helt enkelt ställer in en flaska på torsdag i kylen så jag har något att smaka på fredagkväll..

Okategoriserad

Bryggandet av ÖL med färdig sats från cooper

Mars 21st, 2010

Jag köpte en färdig sats Cooper Real Ale.

Till detta tillsatte jag endast 2.5dl ströscker under jäsningen.

Jag lät jäsningen stå i 7dgr innan jag tappade om det till flaskor.

Varje 33cl flaska fick 1tsk strösocker som kolsyrnings tillskott

Varje 50cl flaska fick 1 1/2 tsk strösocker

Nu ska ölen stå för primning….

Smakade lite öl men den var mest besk och bitter så vi får se när primningen är klar..

Okategoriserad