November 2nd, 2011 by mantus

Maskrosvin

Mars 13th, 2011 by mantus

Maskrosvinet skummar visst massor!

Blåbärsmjöd

Mars 9th, 2011 by mantus

Min första blåbärsmjöd!

Enkelt blåbärsmjöd 5L:
1000 gram honung
225 gram frysta blåbär
5 liter vatten
1st Edelmans sherry jäst

Öl

Januari 20th, 2011 by mantus

Nypon Sherry

Januari 20th, 2011 by mantus
Nypon sherry

Satt hemma oss svärmormor och åt middag, så prata vi lite om olika intressen och då kom ju mitt stora intresse upp på tapeten. Och då tog svärmormor fram en dunk från källaren från 2004 Surprised Det var ett nypon sherry hon hade gjort, det var så gott att jag inte kunde sluta små smutta på det och 1 glas blev 3. Efter

Halva tredje glaset blev det lite sötsliskigt men Gud va gott. I alla fall så måste jag dela med mig av hennes recept, som jag förövrigt ska göra nu efter som det är säsong.

Nypon Sherry

2L Nypon
3L Vatten
2Kg Socker                                                                                                                                                         Svär mor natur jäste sin men jag har använt Edelmans Sherry jäst!

Koka vatten och socker. Låt kallna & häll över nyponen som är snoppade.
Första veckan rör om varje dag. Efter det rör om då och då. Ska stå i 3 månader i Jäst Dunken (tydligen viktigt).

Sila sedan av och häll på flaska

_________

Nu är jag en månad in i det hela och den har gjort slut på allt socker i hinken, allt fick inte plats i min lilla 5l hink så jag har en 0,5l socker lag som ska i också men jag får la fixa en 7l hink eller liknande!

Krusbärs & Rödavinbärsvin

Augusti 8th, 2009 by mantus

Basrecept
3Kg Krusbär
2Kg Rödavinbär
2kg socker (3kg för starkvin)
2g Jästnärsalt
Vinjäst