Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Extremt snabb jäsning...

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Extremt snabb jäsning...

Extremt snabb jäsning...

av Theladon » lör aug 08, 2009 19:15

Jo...det verkar va lite liv i det fortfarande...får nog stå ett tag till...

Extremt snabb jäsning...

av Weinkeller » lör aug 08, 2009 18:53

Värmen gör mycket. Har du använt blåbär innan? Dessa kan också innehålla mycket näring och syror som behövs vid jäsning. Fin jäst. Kan bero på mycket, förvissa dig om att det jäst klart bara, 0 är inte allltid klart det kan myckrt väl jäsa ner till -10.

Extremt snabb jäsning...

av Theladon » lör aug 08, 2009 12:49

Satte för en vecka sen en sats på 6kg honung , ca 2kg blåbär, vatten till 25 liter och en bra vinjäst.

Tidigare experiment har tagit ca 3 veckor på sig att jäsa ut, men den här satsen visar 0 på mätaren redan nu efter en vecka, och det har bubblat nåt så infernaliskt...

Nån som har nåt förslag på varför det gick så fort den här gången?

Enda skillnaden är att jag använde en annan, men likvärdig honung och att det har varit något varmare ute.

Upp