av Theladon » lör aug 08, 2009 12:49
Satte för en vecka sen en sats på 6kg honung , ca 2kg blåbär, vatten till 25 liter och en bra vinjäst.
Tidigare experiment har tagit ca 3 veckor på sig att jäsa ut, men den här satsen visar 0 på mätaren redan nu efter en vecka, och det har bubblat nåt så infernaliskt...
Nån som har nåt förslag på varför det gick så fort den här gången?
Enda skillnaden är att jag använde en annan, men likvärdig honung och att det har varit något varmare ute.
Satte för en vecka sen en sats på 6kg honung , ca 2kg blåbär, vatten till 25 liter och en bra vinjäst.
Tidigare experiment har tagit ca 3 veckor på sig att jäsa ut, men den här satsen visar 0 på mätaren redan nu efter en vecka, och det har bubblat nåt så infernaliskt...
Nån som har nåt förslag på varför det gick så fort den här gången?
Enda skillnaden är att jag använde en annan, men likvärdig honung och att det har varit något varmare ute.