av sp4m » tor jan 04, 2007 12:06
attackbever skrev:Jag har läst både 8 och 7.5, själv kör jag med 7.5 eftesom att det sämmer bäst (enligt mina beräkningar iafall) Finns lite olika sidor om hur du använder oechslevikten/hydrometern men läser du och lär dig allt på
http://www.oechslevikten.com/ så kan du det mesta iafall.
Ok. Jag får väl köra med 7,5 då. Det verkar ju vara det vanligaste både enligt er och enligt en liten majoritet av mina sökresultat. 8 verkar ju på tok för högt.
Jo, jag har bara skummat igenom oechslevikten.com ett par gånger. Ska nog ta o börja lusläsa lite, men det finns mycket fakta man vill ta till sig.
Tack för era svar!
Förresten, jag har somsagt jäst ned till -9 Oe, är inte det jävligt lågt? Funkar det lika bra att söta upp med dextros (druvsocker/bryggsocker/glykos) som att söta upp med strösocker? Och skall man lösa sockret i vatten först, eller lösa det direkt i vinet, eller kanske rent av i varje flaska?
[quote="attackbever"]Jag har läst både 8 och 7.5, själv kör jag med 7.5 eftesom att det sämmer bäst (enligt mina beräkningar iafall) Finns lite olika sidor om hur du använder oechslevikten/hydrometern men läser du och lär dig allt på [url]http://www.oechslevikten.com/[/url] så kan du det mesta iafall.[/quote]
Ok. Jag får väl köra med 7,5 då. Det verkar ju vara det vanligaste både enligt er och enligt en liten majoritet av mina sökresultat. 8 verkar ju på tok för högt.
Jo, jag har bara skummat igenom oechslevikten.com ett par gånger. Ska nog ta o börja lusläsa lite, men det finns mycket fakta man vill ta till sig.
Tack för era svar!
Förresten, jag har somsagt jäst ned till -9 Oe, är inte det jävligt lågt? Funkar det lika bra att söta upp med dextros (druvsocker/bryggsocker/glykos) som att söta upp med strösocker? Och skall man lösa sockret i vatten först, eller lösa det direkt i vinet, eller kanske rent av i varje flaska?