av Jocke » ons nov 05, 2003 17:58
Gjorde klart en sats Pinot Noir (Rulles Exclusive) i helgen. Den är helt utjäst, all kolsyra är borta och alla partiklar bortsedimenterade, men vinet har ändå en ganska stark jästton. Någon som har upplevt samma sak? Det var första gången som jag provade en vinsats, så det kan ju vara nybörjarotur... Det är i vilket fall som helst inte särskilt angenämt att dricka ett vin som fortfarande har nyanser av jäst. Jag har upplevt en liknande ton i nyproducerade viner tidigare, men den brukar släppa när de lagrats ett tag. Den här gången var det dock väldigt starkt.
Gjorde klart en sats Pinot Noir (Rulles Exclusive) i helgen. Den är helt utjäst, all kolsyra är borta och alla partiklar bortsedimenterade, men vinet har ändå en ganska stark jästton. Någon som har upplevt samma sak? Det var första gången som jag provade en vinsats, så det kan ju vara nybörjarotur... Det är i vilket fall som helst inte särskilt angenämt att dricka ett vin som fortfarande har nyanser av jäst. Jag har upplevt en liknande ton i nyproducerade viner tidigare, men den brukar släppa när de lagrats ett tag. Den här gången var det dock väldigt starkt.