av HousePainter » mån maj 28, 2007 22:38
Jag gjorde en sats rödbetssherry idag! Jag kollade runt på lite olika recept och det slutade med en liten blandning:
En jäshink:
avkok av rödbetor 6 liter,
socker 3,5kg,
russin ca 400g,
brun farin 2dl, och 75g bakjäst.
även ett litet experiment i en 5litersdunk.
2,5liter avkok från rödbetor,
0,5 liter avkok från äpplen,
1,5kg socker,
100g russin och 25g jäst.
Det tog inte lång tid innan det började bubbla i kärlen.
Jag hoppas att det kommer att bli något gott utav detta! Vad tror ni?
Samtidigt står mitt första vin på klarning, dock tycker jag inte att det smakar så mycket just nu, men jag får väl se hur det är om en vecka eller två.
Jag gjorde en sats rödbetssherry idag! Jag kollade runt på lite olika recept och det slutade med en liten blandning:
En jäshink:
avkok av rödbetor 6 liter,
socker 3,5kg,
russin ca 400g,
brun farin 2dl, och 75g bakjäst.
även ett litet experiment i en 5litersdunk.
2,5liter avkok från rödbetor,
0,5 liter avkok från äpplen,
1,5kg socker,
100g russin och 25g jäst.
Det tog inte lång tid innan det började bubbla i kärlen. :)
Jag hoppas att det kommer att bli något gott utav detta! Vad tror ni?
Samtidigt står mitt första vin på klarning, dock tycker jag inte att det smakar så mycket just nu, men jag får väl se hur det är om en vecka eller två.