glöm det där med att provsmaka nu , koncentrera dig på att få fram ett rött på mellan 12 och 15%
där ligger ju de flesta rödviner idag
trenden går ju lite mot det starkare hållet idag
men botanisera lite i hyllorna på bolaget så ser du att även enklare viner är minst 2 år gamla
så ge dina experiment tid , kvalitet tar tid , LÅNG TID TILL OCH MED
jag har ca 8 liter rött som jag startade upp förra året den här tiden i källaren . det är grannens vin som jag gjorde åt honom på hans egna druvor .
det ska få stå där nere ca 1 år till innan det flaskas .
sen ska det ligga här ett år i flaskor innan han får det levererat
jag har ingen aning om det kommer att bli bra eller inte , men jag försöker med dom kunskaper jag har att framställa ett bra rödvin .
så vad du än gör ha inte bråttom
om du tittar bland bolagets lite bättre viner så är dom alla mellan 3 och 5 år , blir dom äldre än så då brukar priserna skjuta i höjden riktigt ordentligt .
men när man håller på lite för skojs skull så kan man ju inrikta sig på hög kvalitet och behöver inte tänka på att det ska vara lönsamt i slutändan åt aktieägarna .
fan vad avundsjuk jag blir när jag ser dina druvor
själv håller jag på och experimenterar med ett helsvenskt rött utan druvor
det är tredje året jag testar nu , om några år hoppas jag att jag ska ha ett bra svenskt rödvins substitut
om du tillsätter ca 115 gram socker per liter vinmäsk så hamnar du på en vettig alkoholhalt
men ge det tid , vinmakarens 2 viktigaste redskap är tid och tålamod
jag skulle låta skalen gå med i minst 4 veckor innan jag avskiljer och pressar dom
glöm det där med att provsmaka nu , koncentrera dig på att få fram ett rött på mellan 12 och 15%
där ligger ju de flesta rödviner idag
trenden går ju lite mot det starkare hållet idag
men botanisera lite i hyllorna på bolaget så ser du att även enklare viner är minst 2 år gamla
så ge dina experiment tid , kvalitet tar tid , LÅNG TID TILL OCH MED
jag har ca 8 liter rött som jag startade upp förra året den här tiden i källaren . det är grannens vin som jag gjorde åt honom på hans egna druvor .
det ska få stå där nere ca 1 år till innan det flaskas .
sen ska det ligga här ett år i flaskor innan han får det levererat :lol:
jag har ingen aning om det kommer att bli bra eller inte , men jag försöker med dom kunskaper jag har att framställa ett bra rödvin .
så vad du än gör ha inte bråttom
om du tittar bland bolagets lite bättre viner så är dom alla mellan 3 och 5 år , blir dom äldre än så då brukar priserna skjuta i höjden riktigt ordentligt .
men när man håller på lite för skojs skull så kan man ju inrikta sig på hög kvalitet och behöver inte tänka på att det ska vara lönsamt i slutändan åt aktieägarna .
fan vad avundsjuk jag blir när jag ser dina druvor :oops:
själv håller jag på och experimenterar med ett helsvenskt rött utan druvor
det är tredje året jag testar nu , om några år hoppas jag att jag ska ha ett bra svenskt rödvins substitut
om du tillsätter ca 115 gram socker per liter vinmäsk så hamnar du på en vettig alkoholhalt
men ge det tid , vinmakarens 2 viktigaste redskap är tid och tålamod
jag skulle låta skalen gå med i minst 4 veckor innan jag avskiljer och pressar dom