idag provade jag en icke eftersötad variant av mina viner, flaska nummer 4 som tappades upp. Ingen jästsmak, mild ändå, känns lite fruktig. Föredrar halvtorra som jag sötat mycket lite , lagom dvs. inte söta alls, men ack så gott!
Helnöjd, näste vin har jag bestämt mig för att bli
äpple/fläder dryck, 50/50, vatten motsvarar 2/3 typ.
20liter ska göras.
3kg hallon + okänd mängd röda vinbär från mammas frys.
eventuellt 50g torkad fläderblomma skall göras te på och hällas i, eller om det körs 1vecka i tunnan och därefter silas
vad tror ni om detta, bättre lr sämre?
älskar detta vin jag gjorde nu och detta kan omöjligt bli sämre, längre jäsning kommer vara inblandat samt 2gånger socker kommer tillsättas.
Hoppas någon hjälper mig lite på traven när jag presenterar det recept 100% jag kommer följa. Ta gärna kontakt med mig i PM om du vill ge tips, annars skriv i tråden ang just detta test som kommer komma!!
Eller är det en ny tråd som rekomenderas? Blir nog så, ska komma på ett fyndigt namn osv.
någon som har tips om vart man kan köpa tomma flaskor att fylla på? ev köpa en back läsk o dricka upp, om inte butiken kan sälja panten hehe.
kan man köpa 50cl glasflaskor ev 70-75cl på sin höjd?
ska till nästa vin ha lika flaskor samt en unik etikett, ska lagras mer än hälften av vinet sen
resten ska bjudas o njutas!
Ursäkta om jag är lite idoiot i mitt sätt att förklara hihi
idag provade jag en icke eftersötad variant av mina viner, flaska nummer 4 som tappades upp. Ingen jästsmak, mild ändå, känns lite fruktig. Föredrar halvtorra som jag sötat mycket lite , lagom dvs. inte söta alls, men ack så gott!
Helnöjd, näste vin har jag bestämt mig för att bli
äpple/fläder dryck, 50/50, vatten motsvarar 2/3 typ.
20liter ska göras.
3kg hallon + okänd mängd röda vinbär från mammas frys.
eventuellt 50g torkad fläderblomma skall göras te på och hällas i, eller om det körs 1vecka i tunnan och därefter silas ;)
vad tror ni om detta, bättre lr sämre? :D
älskar detta vin jag gjorde nu och detta kan omöjligt bli sämre, längre jäsning kommer vara inblandat samt 2gånger socker kommer tillsättas.
Hoppas någon hjälper mig lite på traven när jag presenterar det recept 100% jag kommer följa. Ta gärna kontakt med mig i PM om du vill ge tips, annars skriv i tråden ang just detta test som kommer komma!!
Eller är det en ny tråd som rekomenderas? Blir nog så, ska komma på ett fyndigt namn osv.
någon som har tips om vart man kan köpa tomma flaskor att fylla på? ev köpa en back läsk o dricka upp, om inte butiken kan sälja panten hehe.
kan man köpa 50cl glasflaskor ev 70-75cl på sin höjd?
ska till nästa vin ha lika flaskor samt en unik etikett, ska lagras mer än hälften av vinet sen :D
resten ska bjudas o njutas!
Ursäkta om jag är lite idoiot i mitt sätt att förklara hihi