av repens » tor okt 01, 2009 15:33
kingx skrev:repens skrev:jag hittade detta recept:
SVAGDRICKA:
10l vatten
2 citroner
500g strö socker
500g farin socker
bakjäst
såg enkelt och bra ut, jag blandade allt, lät jäsa ut...tog bara några dagar. tappade om och lät stå i 3 dagar sedan hällde i glögg ingredienserna, vet inte hur det blir men doftar utmärkt ur vatten låset iaf
(jäser förtillfället)
ok, så du bara låt det jäsa ut, hällde om och drog igång glögg bryggningen direkt eller försökte du bli av med så mycket bakjäst som möjligt innan nästa steg?
och hur gjorde du med citronerna? skala/hacka du dom eller låt du bli att lägga i skalet?
för jag tänkte på detta med att man först jäser svagdrickan och sen skall till o jäsa glöggen.. det blir inte för mycket jäst i?
eller hur sila du bort jästen om du gjorde detta på enklaste sätt? hälla i jässtopp e juh inte så bra *skratt*
nej, efter 1 vecka tappade jag om och tillsate glögg ingredienserna. så det fins jäst kvar i svagdrickan, borde kanske vänta tills den dör av svält men det gjorde inte jag så jag vet inte hur mycket bak jästen som e kvar påverkar vinjästen som glöggen jäser på.
citronen minns jag inte hur den brukades
men i vanliga fall skulle jag pressa ur saften och riva i lite skal
[quote="kingx"][quote="repens"]jag hittade detta recept:
SVAGDRICKA:
10l vatten
2 citroner
500g strö socker
500g farin socker
bakjäst
såg enkelt och bra ut, jag blandade allt, lät jäsa ut...tog bara några dagar. tappade om och lät stå i 3 dagar sedan hällde i glögg ingredienserna, vet inte hur det blir men doftar utmärkt ur vatten låset iaf ;) (jäser förtillfället)[/quote]
ok, så du bara låt det jäsa ut, hällde om och drog igång glögg bryggningen direkt eller försökte du bli av med så mycket bakjäst som möjligt innan nästa steg?
och hur gjorde du med citronerna? skala/hacka du dom eller låt du bli att lägga i skalet?
för jag tänkte på detta med att man först jäser svagdrickan och sen skall till o jäsa glöggen.. det blir inte för mycket jäst i?
eller hur sila du bort jästen om du gjorde detta på enklaste sätt? hälla i jässtopp e juh inte så bra *skratt*[/quote]
nej, efter 1 vecka tappade jag om och tillsate glögg ingredienserna. så det fins jäst kvar i svagdrickan, borde kanske vänta tills den dör av svält men det gjorde inte jag så jag vet inte hur mycket bak jästen som e kvar påverkar vinjästen som glöggen jäser på.
citronen minns jag inte hur den brukades :P men i vanliga fall skulle jag pressa ur saften och riva i lite skal