Dags för nya experiment.
Idag sattes någon slags äpplevin.
1,5Kg Granny smith
1,5Kg Royal gala
Äpplena sköljdes nogsamt och klyftades ner i jäshinken med skal, kärnor och stjälkar kvar.
1 påse Kanelstänger (5-6 st) lägges ovanpå dessa.
Över detta slår vi 4 liter outspädd JO äpplejuice.
I med 5 liter kokande vatten vari 2Kg socker är löst
Tillsättes därefter 5 dl starkt svart The. (3 påsar Lipton Yellow Label)
Jäshinken fylles upp till 25 litersmärket med kallvatten.
Temperaturen på anrättningen stannade då på 34 grader celcius och ca 70 grader ochs.. oshc...ochshe... fan...sockerhalt!
Eftersom Klang är en otålig jävel och inte orkar vänta tills dekokten har svalnat under 30 grader så tillsätts även nu jästen.
Jästen kommer från ett sånt trettiofemkronorskit med allt inkluderat.
Så nu väntar vi bara med spänning på första bubblan
HaDé
//Klang
Dags för nya experiment.
Idag sattes någon slags äpplevin.
1,5Kg Granny smith
1,5Kg Royal gala
Äpplena sköljdes nogsamt och klyftades ner i jäshinken med skal, kärnor och stjälkar kvar.
1 påse Kanelstänger (5-6 st) lägges ovanpå dessa.
Över detta slår vi 4 liter outspädd JO äpplejuice.
I med 5 liter kokande vatten vari 2Kg socker är löst
Tillsättes därefter 5 dl starkt svart The. (3 påsar Lipton Yellow Label)
Jäshinken fylles upp till 25 litersmärket med kallvatten.
Temperaturen på anrättningen stannade då på 34 grader celcius och ca 70 grader ochs.. oshc...ochshe... fan...sockerhalt!
Eftersom Klang är en otålig jävel och inte orkar vänta tills dekokten har svalnat under 30 grader så tillsätts även nu jästen.
Jästen kommer från ett sånt trettiofemkronorskit med allt inkluderat.
Så nu väntar vi bara med spänning på första bubblan :)
HaDé
//Klang