av Bred » sön okt 11, 2009 11:25
Städ mjöd, Varm o kall.
Detta mjöd, vin, eller vad man nu vill kalla det är ett resultat av vad som blev över från köket under inbördeskriget.
2.5 kg äpplen som skärs ner i små bitar
700g russin som hackas
3dl socker
1kg honung, flytande okänd socker mängd
ca 6 l vatten
Äpplen hackas ner tillsammans med russin
Honungen kokas med vattnet som slås över hacket och 3dl socker
Låtes vila i 1 dygn
No-name starkvins jäst tillsätts
Tanken är att efter avskiljning av fruktmassan mata brygden med mera honung tills den ej jäser längre och på så sätt få en söt brugd på runt 16%.
Under klarningen skall den kryddas med vanilj, kanel och rosenvatten för att sedan tappas på flaska och få stå tills nästa år…
Städ mjöd, Varm o kall.
Detta mjöd, vin, eller vad man nu vill kalla det är ett resultat av vad som blev över från köket under inbördeskriget.
2.5 kg äpplen som skärs ner i små bitar
700g russin som hackas
3dl socker
1kg honung, flytande okänd socker mängd
ca 6 l vatten
Äpplen hackas ner tillsammans med russin
Honungen kokas med vattnet som slås över hacket och 3dl socker
Låtes vila i 1 dygn
No-name starkvins jäst tillsätts
Tanken är att efter avskiljning av fruktmassan mata brygden med mera honung tills den ej jäser längre och på så sätt få en söt brugd på runt 16%.
Under klarningen skall den kryddas med vanilj, kanel och rosenvatten för att sedan tappas på flaska och få stå tills nästa år…