av operfekt » mån sep 28, 2009 12:34
Weinkeller skrev:Du kommer förmodligen få ett lite för blaskigt vin för att uttrycka det milt.
Äpplena och lättdrycken motsvarar en normal vinvolym på 8l.
Sockret ligger i nivåerna runt 20l normalstarkt vin.
Jästen är inte ämnad för ett svagare bordsvin.
Ett tips är att läsa lite vinrecept och försöka följa proportionerna när du skapar egna. Om det smakar illa så tröttnar du snart på att experimentera och det är ju synd.
Kolla också så inte lättdrycken innehöll konserveringsmedel, då hjälper det inte att tillsätta ny jäst.
mitt förra vin blev jättegott och jag vet att om man läser slarvigt låter det som blaskvin, men om du läser texten så ska jag strack tillsätta citronskal och massa citronlättdryck... Självklart innehåller det inte konserveringsmedel, SÅ ny på området är jag inte :p
läs lite nogrannare nästa gång
Ps! det puttrar på jättefint nu^^
[quote="Weinkeller"]Du kommer förmodligen få ett lite för blaskigt vin för att uttrycka det milt.
Äpplena och lättdrycken motsvarar en normal vinvolym på 8l.
Sockret ligger i nivåerna runt 20l normalstarkt vin.
Jästen är inte ämnad för ett svagare bordsvin.
Ett tips är att läsa lite vinrecept och försöka följa proportionerna när du skapar egna. Om det smakar illa så tröttnar du snart på att experimentera och det är ju synd.
Kolla också så inte lättdrycken innehöll konserveringsmedel, då hjälper det inte att tillsätta ny jäst.[/quote]
mitt förra vin blev jättegott och jag vet att om man läser slarvigt låter det som blaskvin, men om du läser texten så ska jag strack tillsätta citronskal och massa citronlättdryck... Självklart innehåller det inte konserveringsmedel, SÅ ny på området är jag inte :p
läs lite nogrannare nästa gång :wink:
Ps! det puttrar på jättefint nu^^