Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Äpple- och citronvin

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Äpple- och citronvin

Äpple- och citronvin

av Weinkeller » ons sep 30, 2009 22:12

Det blir mer svårklarnat och sörjigt. Men det gör ingen skillnad för jäsningen/smaken.

Äpple- och citronvin

av kingx » ons sep 30, 2009 21:13

tackar för svaret, då blir det ut o jaga äpplen i affären imorgon för jag tänkte försöka dra igång ngt äppelprojekt o kanel o lite kuligt haha..
ngn form av varm o kall fast ändå inte hmm..

tack för tipset där, men om man skulle välja o mosa äpplena påverkar väl inte det jäsprocessen antar jag? blir väl bara lite mer söligt när en ska tappa om o bli av med sörjan bara eller?

Äpple- och citronvin

av Weinkeller » ons sep 30, 2009 21:08

Skiva tunnt räcker utmärkt. Ämnena man vill åt är så lättlösliga. Huvudsaken är att man använder en tillräcklig mängd och gärna en syrlig sort. Jag brukar ibland musta hälften och skiva hälften för att få lite mindre fruktmassa att hantera.

Äpple- och citronvin

av kingx » ons sep 30, 2009 20:59

en undran till alla vad gäller äpplen, om en vill få ut maximal smak på äpplen är det att föredrar o pressa äpplena då och bara tillsätta den råa äppelsaften eller räcker det o mosa äpplena så det blir som ngn puré aktig sörja?
För av ngn anledning har jag på känn att om man bara skivar äpplena i bitar så får man inte maximal smak?! eller e jag ute o cyklar nu

Äpple- och citronvin

av Weinkeller » mån sep 28, 2009 14:52

tillsätta citronskal och liet mer socker och citronkoncentrat
Ok, tolkade nog det här lite fel då. Men det kändes som receptet var alldeles för utspätt ändå. Jag hoppas såklart att det blir gott, ibland träffar man rätt och ibland inte. Huvudsaken är att du gillar det.

Äpple- och citronvin

av operfekt » mån sep 28, 2009 12:34

Weinkeller skrev:Du kommer förmodligen få ett lite för blaskigt vin för att uttrycka det milt.

Äpplena och lättdrycken motsvarar en normal vinvolym på 8l.

Sockret ligger i nivåerna runt 20l normalstarkt vin.

Jästen är inte ämnad för ett svagare bordsvin.


Ett tips är att läsa lite vinrecept och försöka följa proportionerna när du skapar egna. Om det smakar illa så tröttnar du snart på att experimentera och det är ju synd.

Kolla också så inte lättdrycken innehöll konserveringsmedel, då hjälper det inte att tillsätta ny jäst.
mitt förra vin blev jättegott och jag vet att om man läser slarvigt låter det som blaskvin, men om du läser texten så ska jag strack tillsätta citronskal och massa citronlättdryck... Självklart innehåller det inte konserveringsmedel, SÅ ny på området är jag inte :p

läs lite nogrannare nästa gång :wink:
Ps! det puttrar på jättefint nu^^

Äpple- och citronvin

av Weinkeller » tor sep 24, 2009 22:21

Du kommer förmodligen få ett lite för blaskigt vin för att uttrycka det milt.

Äpplena och lättdrycken motsvarar en normal vinvolym på 8l.

Sockret ligger i nivåerna runt 20l normalstarkt vin.

Jästen är inte ämnad för ett svagare bordsvin.


Ett tips är att läsa lite vinrecept och försöka följa proportionerna när du skapar egna. Om det smakar illa så tröttnar du snart på att experimentera och det är ju synd.

Kolla också så inte lättdrycken innehöll konserveringsmedel, då hjälper det inte att tillsätta ny jäst.

Äpple- och citronvin

av Smuurfisar » tor sep 24, 2009 15:47

Va lite äpple :S

Äpple- och citronvin

av operfekt » tor sep 24, 2009 15:26

Fortsätter med mina små försök..

Ingredienser:
*3 kg äpplen
*5 pkt citronlättdryck
*4 kg socker
*1 pkt starkvinsjäst
*vatten upp till 25 l -strecket

Om ca en vecka tänkte jag hiva upp äppelbitarna, tillsätta citronskal och liet mer socker och citronkoncentrat. Dock har det inte börjat bubbla ordentligt ännu, men locket är spänt så ngt händer nog^^ satte satsen igår (23/9) på kvällen och nu börjar jag oroa mig lite för den så långsamma aktiviteten... nåväl, händer det inget innan imorgon så tillsätter jag ny jäst... :wink:

Upp