hrm, nu har jag nog fått bra koll på hur jag ska göra. Skriver upp min plan så får ni hämskt gärna rätta mig på det ny tycker jag borde göra på annat sätt, det jag inte borde göra alls och saker jag borde göra. Hade tänkt göra Rabarber-vin(någon som vet om det är gott? eller finns det någon annan smak som smakar hyffsat även om man inte gör det bra?). Aja, jag tänkte iaf:
1) Rengör med ett renings pulver jag köpt i en hembryggnings affär(antar bra sak).
2) Skiva all frukt i mindre bitar(7kg rabarber).
3) Lägga ner all frukt och socker(6kg) i jäshinken och hälla på 10L kokande vatten.
4) Tappa upp ytligare 15L vatten i hinken och kör på med dropvärme tills vattnet är ungefär 22 grader.
5) Häll på någon matsked svavel(ingen arning hur mycket, snälla berätta?) och jästen.
6) Vänta 3 veckor och kolla sockerhalten med min hydrometer, är den över 0 ska jag låta det jäsa vidare.
7) När vinet är färdigjäst ska jag byta dunke med min hävert och sila ut bottenslask och frukt med silduken.
Hälla i jässtop och blanda ordentligt, när all kolsyra är ute ska jag hälla i citronsyran och röra om.
9) Hälla i mina snabbklarnings påsar, låt stå 24h för att klarna.
10) Tillsätta socker efter smak och tappa upp på flaska osv,
Kommer också skriva ner allt jag gör, när jag gör det och hur jag gör det. Läst att det är bra i längden.
Låter detta bra?
Hur ska jag göra med jäsröret? Läst att jag ska fylla det till gränsen emd vatten men inte hittat någon pålitligkälla som ens säger något om det.
Hur ska jag göra på bästa sätt för att få igenom droppvärmen utan att förstöra lufttätheten?
hrm, nu har jag nog fått bra koll på hur jag ska göra. Skriver upp min plan så får ni hämskt gärna rätta mig på det ny tycker jag borde göra på annat sätt, det jag inte borde göra alls och saker jag borde göra. Hade tänkt göra Rabarber-vin(någon som vet om det är gott? eller finns det någon annan smak som smakar hyffsat även om man inte gör det bra?). Aja, jag tänkte iaf:
1) Rengör med ett renings pulver jag köpt i en hembryggnings affär(antar bra sak).
2) Skiva all frukt i mindre bitar(7kg rabarber).
3) Lägga ner all frukt och socker(6kg) i jäshinken och hälla på 10L kokande vatten.
4) Tappa upp ytligare 15L vatten i hinken och kör på med dropvärme tills vattnet är ungefär 22 grader.
5) Häll på någon matsked svavel(ingen arning hur mycket, snälla berätta?) och jästen.
6) Vänta 3 veckor och kolla sockerhalten med min hydrometer, är den över 0 ska jag låta det jäsa vidare.
7) När vinet är färdigjäst ska jag byta dunke med min hävert och sila ut bottenslask och frukt med silduken.
8) Hälla i jässtop och blanda ordentligt, när all kolsyra är ute ska jag hälla i citronsyran och röra om.
9) Hälla i mina snabbklarnings påsar, låt stå 24h för att klarna.
10) Tillsätta socker efter smak och tappa upp på flaska osv,
Kommer också skriva ner allt jag gör, när jag gör det och hur jag gör det. Läst att det är bra i längden.
Låter detta bra?
Hur ska jag göra med jäsröret? Läst att jag ska fylla det till gränsen emd vatten men inte hittat någon pålitligkälla som ens säger något om det.
Hur ska jag göra på bästa sätt för att få igenom droppvärmen utan att förstöra lufttätheten?