av Harald » ons jul 25, 2007 19:50
Hej ja satte ett vin på 3kg blåbär,1kg russsin,1kg äpplen+4kg socker+5liter vatten+en påse jäst.
Det började jäsa så fort ja satt på jäsröret.
Nu har jag silat bort allt frukt kött och det är helt dött,slulle ja inte silat bort frukt köttet?
Ska man vänta med att ta bort frukt köttet till vinet slutat jäsa?
Hur får jag det att jäsa?
Enligt receptet på jäspåsen ska man inte ta bort fruktköttet förrän det slutat jäsa.
Enligt receptet i boken ska man ta bort fruktköttet senast 3 dagar efter vinjästens tillsättande.
Tacksam för svar.
Hej ja satte ett vin på 3kg blåbär,1kg russsin,1kg äpplen+4kg socker+5liter vatten+en påse jäst.
Det började jäsa så fort ja satt på jäsröret.
Nu har jag silat bort allt frukt kött och det är helt dött,slulle ja inte silat bort frukt köttet?
Ska man vänta med att ta bort frukt köttet till vinet slutat jäsa?
Hur får jag det att jäsa?
Enligt receptet på jäspåsen ska man inte ta bort fruktköttet förrän det slutat jäsa.
Enligt receptet i boken ska man ta bort fruktköttet senast 3 dagar efter vinjästens tillsättande.
Tacksam för svar.