Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Gammalt maskrosvin

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Gammalt maskrosvin

Gammalt maskrosvin

av Mooki » mån maj 28, 2007 10:38

Kan väl passa på att infoga att jag för 2 år sedan drack av ett maskrosvin som var 25-30 år gammalt som farsan hittade i förrådet (farsan var lite osäker på exakt årtal), smakade riktigt bra - påminde om vitt portvin/sherry/dessertvin i smaken. Blev själv lite sugen på att göra en rejäl laddning och buteljera och låta ligga i källaren på landet, så kan man presentera produkten för sin avkomma om sisådär 25 år :)

/M

Gammalt maskrosvin

av Bubbelpower » mån maj 21, 2007 20:47

Har du smakat än, comus? Väntar spännt på resultat!

Förresten, på tal om gammalt, så hittade jag en låda med flaskor, bla en flaska brännvin, uppe på ladugårdsloftet hos en kompis gård. Ingen gar vart där uppe på 30 år, så det va rätt gammalt. Tyvärr så hade korken nån liten läcka, så det var bara 2 cm kvar med nåt sirapsliknande kvar i konsistensen. Skulle gissa att flaskan var minst 50 år.

Gammalt maskrosvin

av valtra » mån maj 21, 2007 19:48

okey :P

Gammalt maskrosvin

av Lo » tor maj 10, 2007 9:33

Ett år är absoluta minimum och längsta jag hört någon smakat utav är 10 år och det var tydligen tok-gott.

Gammalt maskrosvin

av valtra » ons maj 09, 2007 22:36

vill gärna veta hur det smakade :D har funderat på att göra ett par liter maskros i sommar . men funderar hur länge dom ska lagras föra tt bli bäst

Gammalt maskrosvin

av comus » ons maj 09, 2007 17:27

jo, ska nog ta å göra det. hittade någon flaska från 1997 också.
dom från 70-talet är väl förslutna. kanske ska korka upp en något å provsmaka. spännande. ser dock lite grumligt ut på botten.

Gammalt maskrosvin

av attackbever » ons maj 09, 2007 17:11

Bara att prova, har flaskan varit väl försluten och vinet korrekt tillverkat så bör det gå. Maskrosvin är ju känt för att behöva ligga något år innan det blir gott, så jag hoppas att åren har gjort en bra inverkan på det du hittade. Skriv gärna och berätta efter provet.

Gammalt maskrosvin

av comus » ons maj 09, 2007 16:11

Jag och en kompis hittade några flaskor med maskrosvin som var daterade till 1977. Kan dessa gå att dricka eller?

Upp