av Lo » tor maj 03, 2007 12:50
Skulle nog tippa på att det är ok jag med. Bara vart med om en infektion. Den ena var det som vitt brödmögel på ytan, riktigt luddigt alltså med strängar / tentackler som gick djupt ner i ölen och det gick inte att ta miste på.
Hadde en öl förut som vägrade klarna även efter flera månader på fat och den smakade rätt lustigt. Trodde det var infektion med men nu lutar jag nog mer åt att det var vanlig kylgrumling och att jästen gav den där fulsmaken då jag läst att andra beskrivit samma skumma smak när de bryggt med den.
Skulle nog tippa på att det är ok jag med. Bara vart med om en infektion. Den ena var det som vitt brödmögel på ytan, riktigt luddigt alltså med strängar / tentackler som gick djupt ner i ölen och det gick inte att ta miste på.
Hadde en öl förut som vägrade klarna även efter flera månader på fat och den smakade rätt lustigt. Trodde det var infektion med men nu lutar jag nog mer åt att det var vanlig kylgrumling och att jästen gav den där fulsmaken då jag läst att andra beskrivit samma skumma smak när de bryggt med den.