Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Jäsa alkoläsk snabbast?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Jäsa alkoläsk snabbast?

Jäsa alkoläsk snabbast?

av idearn » mån feb 20, 2006 9:41

Hej... liten pekpinne. Det här forumet försöker sprida gott hantverk och tradition när det gäller framställning av drycker. Så-fort-som-möjligt frågor kommer hela tiden men svaren är alltid det samma. Vi pysslar inte med det.

Nu verkar du ju inte vara helt fel ute eftersom du jäser med vinjäst. Hade du skrivit "turbo" hade detta hamnat i papperskorgen.

Du kan ha 23 grader när du börjar så att jäsningen kommer igång ordentligt men sedan bör du sänka temperaturen till max 20 grader. Om det är varmt får du bismaker.

Jäsa alkoläsk snabbast?

av Pjolteren » ons feb 15, 2006 8:20

Nej, nej... inte för lite.... Du får en renare jäsning om du jäser vid
20 grader, och läsken vil smaka bättre...

Jäsa alkoläsk snabbast?

av oliee » ons feb 15, 2006 0:41

Hej
Jag har satt lite alkoläsk. Nu vill jag att det skall jäsa så snabbt som möjligt med doppvärmare. Vilken temperatur är det optimala att ha när man jäser på starkvinsjäst?. Nu har jag 23 grader. Är det för lite?.
Mvh
Oliee

Upp