Glömde att göra en uppdatering när jag tappade om vinet i januari men processen var samma som innan.
Fyllde upp det förlorade vinet med köpt rödvin, och tillsatte jässtopp för att kunna eftersöta och att det tillsatta vinet inte ska börja jäsa.
Nu har det stått ytterligare 2 månader sedan dess har omtappning, eftersötning och upptappningen på flaskor skett.
För att få ihop de sista flaskorna gick jag till en lokal krog och fick ett tiotal flaskor där.
Ett väldigt ekonomiskt sätt som jag kommer att återanvända för att spara pengar.
Tappade med hävert från damejeannen till en hink där jag eftersötade.
Sedan från hink med tappkran till flaskor.
Var lite orolig för hur det skulle gå med korkningen men det var väldigt lätt och gick smärtfritt!
Fick låna följande apparat av en bekant.
- Korkapparat
Det blev totalt 24 flaskor, och tog mig ett glas av det sista som inte räckte till en hel flaska.
- 24 flaskor med vin och ett glas med rester
Det är gott!
Men det saknar lite av en fyllighet, men det är något jag kan leva med.
Nu ska det stå i minst sex månader till innan jag korkar upp och ser ser över om processen är värd att återupprepa.
Under tiden fortsätter vi att arbeta på etiketten och ser fram emot sommaren med fläderblomsten!
I år planeras det att göras 40 liter flädervin i 4 olika satser varav en kommer bli mousserande då jag har fått tag i ett fat.
- Version 2 av etikett
Den är långt från klar men har hittat ett bildspråk och en grovhet jag kommer arbeta vidare på.
Glömde att göra en uppdatering när jag tappade om vinet i januari men processen var samma som innan.
Fyllde upp det förlorade vinet med köpt rödvin, och tillsatte jässtopp för att kunna eftersöta och att det tillsatta vinet inte ska börja jäsa.
Nu har det stått ytterligare 2 månader sedan dess har omtappning, eftersötning och upptappningen på flaskor skett.
För att få ihop de sista flaskorna gick jag till en lokal krog och fick ett tiotal flaskor där.
Ett väldigt ekonomiskt sätt som jag kommer att återanvända för att spara pengar.
Tappade med hävert från damejeannen till en hink där jag eftersötade.
Sedan från hink med tappkran till flaskor.
Var lite orolig för hur det skulle gå med korkningen men det var väldigt lätt och gick smärtfritt!
Fick låna följande apparat av en bekant.
[attachment=1]apparatas.png[/attachment]
Det blev totalt 24 flaskor, och tog mig ett glas av det sista som inte räckte till en hel flaska.
[attachment=2]PXL_20240328_132214898.jpg[/attachment]
Det är gott!
Men det saknar lite av en fyllighet, men det är något jag kan leva med.
Nu ska det stå i minst sex månader till innan jag korkar upp och ser ser över om processen är värd att återupprepa.
Under tiden fortsätter vi att arbeta på etiketten och ser fram emot sommaren med fläderblomsten!
I år planeras det att göras 40 liter flädervin i 4 olika satser varav en kommer bli mousserande då jag har fått tag i ett fat.
[attachment=0]ver 2.png[/attachment]
Den är långt från klar men har hittat ett bildspråk och en grovhet jag kommer arbeta vidare på.