Jag hade en provsmakning av dessa viner förförra helgen (tror jag det var
). Det har inte hänt så mycket med smakerna, möjligtvis har spretigheten minskat något. Detta kan ha med kronkapsylerna att göra, vinet andas ju lite dåligt genom dessa.
Hursom helst är skillnaden i smak mellan vinerna på äpplehalvor och musten obefintlig, den känns dock lite platt och det saknas något i smakpaletten...
Vinnare är fortfarande de mixade äpplena, det är en dimension till i smaken på detta vin. Förmodligen från kärnorna/kärnhusen som ger en önskvärd strävhet och ett "vuxnare" vin.
Ingen av sorterna är dåligt men det kittlar smaklökarna lite extra när man dricker det mixade vinet.
Nu använde jag ju bara köpta ätäpplen till detta experiment, om man har i lite vildäpplen, beskare äpplen, rönnbär eller lingon kanske denna strävhet från kärnorna blir för mycket. Uppdatering om den stora satsen kommer snart...
Mvh bozo.
Jag hade en provsmakning av dessa viner förförra helgen (tror jag det var :? ). Det har inte hänt så mycket med smakerna, möjligtvis har spretigheten minskat något. Detta kan ha med kronkapsylerna att göra, vinet andas ju lite dåligt genom dessa.
Hursom helst är skillnaden i smak mellan vinerna på äpplehalvor och musten obefintlig, den känns dock lite platt och det saknas något i smakpaletten...
Vinnare är fortfarande de mixade äpplena, det är en dimension till i smaken på detta vin. Förmodligen från kärnorna/kärnhusen som ger en önskvärd strävhet och ett "vuxnare" vin.
Ingen av sorterna är dåligt men det kittlar smaklökarna lite extra när man dricker det mixade vinet.
Nu använde jag ju bara köpta ätäpplen till detta experiment, om man har i lite vildäpplen, beskare äpplen, rönnbär eller lingon kanske denna strävhet från kärnorna blir för mycket. Uppdatering om den stora satsen kommer snart...
Mvh bozo.