av FredAsp » tis dec 27, 2016 13:54
Jag tog ett ytterst dåligt beslut
Efter 3 veckors jäsning av en Ekens 8,5 kg Zinfandel tyckte jag att aktiviteten helt hade avtagit. En snabb doft och provsmakning samt en halvslarvig Oesclemätning senare hade jag haft i jässtopp. Sen lät jag den stå en vecka innan omtappning. Och då vid ännu en oeschlemätning inser jag att den ligger avsevärt högre än jag först trodde. Ca +4,5. Det smakar som ett sött sliskigt dessertvin
Jag gjorde några liter glögg på det, vilken vart mycket lyckad. Men jag kan inte gärna göra 22 liter glögg.
Går det att starta om jäsningen trots tillsatt jässtopp?
Jag tog ett ytterst dåligt beslut :screwy:
Efter 3 veckors jäsning av en Ekens 8,5 kg Zinfandel tyckte jag att aktiviteten helt hade avtagit. En snabb doft och provsmakning samt en halvslarvig Oesclemätning senare hade jag haft i jässtopp. Sen lät jag den stå en vecka innan omtappning. Och då vid ännu en oeschlemätning inser jag att den ligger avsevärt högre än jag först trodde. Ca +4,5. Det smakar som ett sött sliskigt dessertvin :doh:
Jag gjorde några liter glögg på det, vilken vart mycket lyckad. Men jag kan inte gärna göra 22 liter glögg.
Går det att starta om jäsningen trots tillsatt jässtopp?