Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

av Knox » ons dec 28, 2016 21:11

Pröva att söta upp lite mer och ha det som dessertvin?

Re: Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

av ranald » tis dec 27, 2016 17:22

Troligen inte.

Du får lära dig att gilla glögg. :)

Omstart av jäsning trots tillsatt jässtopp?

av FredAsp » tis dec 27, 2016 13:54

Jag tog ett ytterst dåligt beslut :screwy:
Efter 3 veckors jäsning av en Ekens 8,5 kg Zinfandel tyckte jag att aktiviteten helt hade avtagit. En snabb doft och provsmakning samt en halvslarvig Oesclemätning senare hade jag haft i jässtopp. Sen lät jag den stå en vecka innan omtappning. Och då vid ännu en oeschlemätning inser jag att den ligger avsevärt högre än jag först trodde. Ca +4,5. Det smakar som ett sött sliskigt dessertvin :doh:
Jag gjorde några liter glögg på det, vilken vart mycket lyckad. Men jag kan inte gärna göra 22 liter glögg.

Går det att starta om jäsningen trots tillsatt jässtopp?

Upp