Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

Re: Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

av latmasken » tor okt 01, 2015 10:50

Har du ingen hydrometer?

Har du en noggrann våg kan du prova att mäta upp exakt 1 liter och se vad den väger.

Första steget är kanske att mäta upp vatten som väger 1 kg. Då ser du volymen. Sen byter du ut vattnet mot juice.

Väger 1 liter juice 1050 g så har du ett oechsle på 50.

Observera att det måste vara samma temperatur på vattnet och juicen.

Re: Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

av Kubbij » tor okt 01, 2015 10:41

Jag vet ju inte sockerhalten tyvärr.

Jag har förvarat 4 liter i kylen och resterande är precis pressat.

Juicen är ganska röd i färgen.

Som sagt min intention är att detta tillslut ska bli vinglögg
:)

Re: Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

av latmasken » tor okt 01, 2015 10:32

Vad har juicen för sockerhalt? Det måste du veta innan du vet om du behöver ha i mer socker. Men i vårt svenska klimat tror jag att druvorna får för lite socker i sig så du behöver lite extra. Men hur mycket vet jag inte. Mäta är ju säkraste sättet.

Hur förvarar du den? Om du inte har fryst eller pastöriserat den så riskerar du att det börjar jäsa av sig självt snart om du inte tillsätter jäst. Ett paket jäst brukar ju vara avsett för en sats på 25 liter, har du bara 8 liter så kanske ett halvt paket räcker men eftersom jästen kommer att försöka sig så mycket den behöver är det nog ingen fara med att ha i hela paketet.

Har du tänkt göra rött eller vitt vin? (Vitt antar jag, eftersom du skriver att du har juice, för rött vin måste du ju ha skalen med.)

Jag har 8 liter druvjuice. Hur fortsätter jag?

av Kubbij » tor okt 01, 2015 10:16

Har plockat mina egna druvor och gjort juice på den. Fick 8 liter som är ganska sur.
Har vinjäst hemma.

Hur mycket vinjäst behöver jag?
Ska jag ta i socker (eller fruktsocker)?

Snälla hjälp mig med detta.

Min intention är att göra vinglögg av denna druvjuice
Tacksam för svar :D

Upp