av latmasken » tor okt 01, 2015 10:32
Vad har juicen för sockerhalt? Det måste du veta innan du vet om du behöver ha i mer socker. Men i vårt svenska klimat tror jag att druvorna får för lite socker i sig så du behöver lite extra. Men hur mycket vet jag inte. Mäta är ju säkraste sättet.
Hur förvarar du den? Om du inte har fryst eller pastöriserat den så riskerar du att det börjar jäsa av sig självt snart om du inte tillsätter jäst. Ett paket jäst brukar ju vara avsett för en sats på 25 liter, har du bara 8 liter så kanske ett halvt paket räcker men eftersom jästen kommer att försöka sig så mycket den behöver är det nog ingen fara med att ha i hela paketet.
Har du tänkt göra rött eller vitt vin? (Vitt antar jag, eftersom du skriver att du har juice, för rött vin måste du ju ha skalen med.)
Vad har juicen för sockerhalt? Det måste du veta innan du vet om du behöver ha i mer socker. Men i vårt svenska klimat tror jag att druvorna får för lite socker i sig så du behöver lite extra. Men hur mycket vet jag inte. Mäta är ju säkraste sättet.
Hur förvarar du den? Om du inte har fryst eller pastöriserat den så riskerar du att det börjar jäsa av sig självt snart om du inte tillsätter jäst. Ett paket jäst brukar ju vara avsett för en sats på 25 liter, har du bara 8 liter så kanske ett halvt paket räcker men eftersom jästen kommer att försöka sig så mycket den behöver är det nog ingen fara med att ha i hela paketet.
Har du tänkt göra rött eller vitt vin? (Vitt antar jag, eftersom du skriver att du har juice, för rött vin måste du ju ha skalen med.)