Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Jäsa efter jässtopp?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Jäsa efter jässtopp?

Re: Jäsa efter jässtopp?

av Omlott » lör jun 06, 2015 8:46

Tillsätter man vinsvalva som jäststop kan man efter en tid tillsätta ny jäst. Så införskaffa det istället för det medel du använde denna gången.

Re: Jäsa efter jässtopp?

av latmasken » tor maj 28, 2015 10:03

Det beror lite på vad det är för jässtopp, men i de flesta fall innehåller det konserveringsmedel och då är det rätt kört. Tillsätter du jäst kommer den bara dö.

Re: Jäsa efter jässtopp?

av propatria » tor maj 28, 2015 9:13

Jag tror det kommer att bli svårt.. Du ska ju kunna eftersöta ett vin när det är klart för att buteljera/drickas utan att det ska börja jäsa igen.

Jäsa efter jässtopp?

av 0bankiren0 » ons maj 27, 2015 22:17

Tjena. Har gjort en 7-dagars vinsats men kände efter att jag tillsatt jässtopp att vinet var för svagt. Går det på något sätt rädda det och påbörja en ny jäsning? Eller är det omöjligt i och med att vi har tillsatt jässtopp?

Tacksam för snabbt svar!

Upp