Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Strulade till vitvin

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Strulade till vitvin

Re: Strulade till vitvin

av Duffen » tis dec 16, 2014 9:42

Omlott skrev:Finns risk för att det blir blaskigare, jag brukar alltid ta mindre vatten än vad som står angivet för att få ett fylligare vin. Vänta och se hur det blir och tag lärdom. Eller så fixar du ett paket koncentrat till och delar upp brygden i två satser.
Ska smaka satser då jag kommer hem om 3v lär ev iskall bli att jag köper en dunk till och delar upp till 2 satser. Vill inte förstöra finfint vin

Re: Strulade till vitvin

av Omlott » mån dec 15, 2014 21:07

Finns risk för att det blir blaskigare, jag brukar alltid ta mindre vatten än vad som står angivet för att få ett fylligare vin. Vänta och se hur det blir och tag lärdom. Eller så fixar du ett paket koncentrat till och delar upp brygden i två satser.

Re: Strulade till vitvin

av Duffen » sön dec 14, 2014 15:12

Omlott skrev:Oroa dig inte för mätningen om du testade samma dag som jästen tillsattes. Annars ska man vara nog med att allt koncentrat och socker löst sig ordentlig så det inte ligger som en kaka i botten (mer eller mindre synlig).
Pärlsocker fungerar, tar bara tid att lösa upp (om man inte kokar med vatten).
Kokade med vatten och fick upp de till 80oe vilket jag är nöjd med. Men är lite orolig över att vatten mängden slutade på runt 25l vilket är förmycket. 23l var koncentrat till men hade fått för mig de var till 24 och hamnade på runt 25 pga kokning av sockerlag 2ggr. Vad kan jag förvänta mig av vinet? Dåligt blask?

Re: Strulade till vitvin

av Omlott » sön dec 14, 2014 14:25

Oroa dig inte för mätningen om du testade samma dag som jästen tillsattes. Annars ska man vara nog med att allt koncentrat och socker löst sig ordentlig så det inte ligger som en kaka i botten (mer eller mindre synlig).
Pärlsocker fungerar, tar bara tid att lösa upp (om man inte kokar med vatten).

Re: Strulade till vitvin

av Duffen » lör dec 13, 2014 21:38

Hittade pärlsocker kan man använda de?

Strulade till vitvin

av Duffen » lör dec 13, 2014 21:20

Bryggde med Edelmans 6kg koncentrat. Pantade upp till 24l eller strax över. Hydrerat o tillsatt jästen och kom på jag glömde mäta med jäst mätaren. Hade skakat om rejält. Jag öppnade o satte ner jäst mätaren och hamnade på 70 satte i allt socker ja hade och skakade om lyckades komma upp till 75. Pga att jästen var i med mätningen kan det ha påverkat något?

Upp