Tjenare!
Tänkte sätta min första sats glögg i dagarna. Lite sent innan jul kanske, men då får den vara tills nästa år!
Håller på att slänga ihop ett recept:
7L svagdricka
400g russin
4dl äpple-/druv-/tranbärs-juicekoncentrat (förhållande 60/27/13, Willys Garant)
1,5kg socker
Och krydda med ingefära, nejlika, kardemumma, kanel och apelsinzest. Hur mycket av varje får vi se, ska läsa lite andra recept och så får vi ju smaka av efter hand.
Det jag funderar på är om juicen tar över, eller om det är alldeles för lite för att göra någon skillnad. Bör jag kanske tillsätta vatten också?
Vad tror ni om mängden socker? Juicekoncentratet innehåller 200g socker (4dl).
Köpte också torkade plommon, men de innehöll konserveringsmedel såg jag, det kan väl inte vara bra för jästen?
Funderar också på om man borde slänga i lite fruktkött från apelsin, någon som testat?
Många frågor, men är tacksam för svar!
Just nu håller förkulturen på för fullt i alla fall! Tack till savonit för den fina
guiden!
EDIT: Kan nog tänka mig att man behöver mer socker, men som rekommenderats här på forumet tänker jag nog tillsätta det efter någon vecka.