av latmasken » tor sep 11, 2014 14:46
Nja, vin kolsyrajäser man ju inte så man vill normalt att det ska jäsa ut ordentligt och sen klarna innan man flasktappar. Då är det många som föredrar att tappa om det för att inte låta det stå på bottensatsen i flera månader. Men det finns många som bara låter det jäsa klart och sen klarna i några månader utan att tappa om, det funkar för det mesta.
Jag har brygder som stått i källaren ett år som jag inte har flasktappat ännu. Men jag har tappat om dem en gång efter jäsningen.
Nja, vin kolsyrajäser man ju inte så man vill normalt att det ska jäsa ut ordentligt och sen klarna innan man flasktappar. Då är det många som föredrar att tappa om det för att inte låta det stå på bottensatsen i flera månader. Men det finns många som bara låter det jäsa klart och sen klarna i några månader utan att tappa om, det funkar för det mesta.
Jag har brygder som stått i källaren ett år som jag inte har flasktappat ännu. Men jag har tappat om dem en gång efter jäsningen.