Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Ramslöksvin

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Ramslöksvin

Re: Ramslöksvin

av Tompa22 » sön sep 07, 2014 16:34

Nu jäser det på bra, mätte upp 80 oechle och antar att jag startade på 85.

Så hur luktar ramslöksvin när det jäser?

En av anledningarna till att jag tröttnade på Ramslöken i min frys var doften, det luktade verkligen starkt i frysen, bröd och mycket annat tog smak. Och jo...det var noga förpackat.
Jag fnös när jag läste om en dam som hade så stora problem med doften från sin frusna Ramslök, sen hamnade jag själv där.

Så hur luktar det?
Som något lökmonster som sover ruset av sig, alltså som att gå in i näsborren på ett grönt Ramslöksmonster som vilar bakfyllan av sig.

Vinet jäser i en lokal på 30 kvadratmeter och man hoppar till när man går in där.
Men det är spännande.

Re: Ramslöksvin

av Tompa22 » mån sep 01, 2014 19:50

Vi får hålla tummarna för att det jäser.
Finns en del lökviner om man söker på Wine frome onion.

Re: Ramslöksvin

av latmasken » mån sep 01, 2014 9:42

Liten spontan fundering: Är inte lök jäshämmande? Jag vill minnas att man brukar säga att lök är antiseptisk?

Re: Ramslöksvin

av S Tout » mån sep 01, 2014 9:29

Låter ju intressant det här, vinäger av vin gjort på lök kan nog bli en hit i kock kretsar.

Ramslöksvin

av Tompa22 » sön aug 31, 2014 13:02

Här på Öland växer det ramslök i skogen, den är inte fridlyst.
Jag har samlat ihop 2,5 kilo sköljd och hackad ramslök, det är ganska mycket lök volymmässigt, de är ju som salladsblad, rätt skrymmande men lätta att bära...

Så varför gör man ett ramslöksvin?
Jag tänkte göra ett vin som man skulle kunna ha i matlagningen.Ett sätt att ta hand om ramslöken.
Det som är lite trist med Ramslök är att den är inte vidare kul om man har den i frysen, och smaken är lite speciell, smaken försämras i frysen, anser jag och många fler.
En typisk färskvara alltså.

I ett senare steg planerar jag att göra en ramslöksvinäger, men först ska det bli vin.

Receptet är
6kg gröna druvor som trampades av sonen med skostorlek 29.
2,5kg ramslök
3 kg hackade vildäpplen, riktigt elaka rackare.
svavel
4 liter vatten, jag använder sällan vatten men i det här fallet behövdes det, blev som äppelsallad med ramslök, såg torrt ut.
2 teskedar jästnäring
1 kg socker , kommer ta ett viktvärde när den väldoftande soppan gottat till sig lite.
jäst D47 eller om den heter 74.
bilder finns och kommer läggas in.

Upp